Sztárok

Liptai Claudia: “Ha lehetne, lefújnám magam lakkal”

Clau a Megasztárral fogy, köszöni, most nagyon boldog, a névtelen kritikákra pedig akkor is süket, ha még a világegyetemből is látszanak.
Liptai Claudia: „Ha lehetne, lefújnám magam lakkal”


Az első interjúnk meghiúsult, miután pár perccel előtte ellopták a mobilodat. Akkor eléggé összezuhantál, de az aznap esti élő adásban mindebből már semmit sem láthattunk rajtad.

Leginkább a fotókat volt nagy fájdalom elveszíteni, köztük sokat a kislányomról, amiket nem mentettem le korábban. Sokat segített, hogy nagyon jó emberekkel vagyok körülvéve, és az is, hogy ilyenkor mindig rájövök, ezek csak tárgyak, amikhez nem szabadna ennyire ragaszkodnom.  
 
A Megasztár versenyzőit szoktad kiborulva látni a színfalak mögött?
Erős feszültséget csak a kiesések előtti percekben érzek rajtuk, de az biztos, hogy ez. mindenki számára embert próbáló időszak. A versenyzők igazán mindent beleadnak, van bennük kitartás és alázat is, de ez mégis csak egy teljesen élet a számukra, amihez nem mindig könnyű alkalmazkodni.
 

A 15 éves Eőry Viki és Claudia, a Megasztár párbajon

A 15 éves Eőry Viki és Claudia

a Megasztár-párbajon

Ha te szabhatnád meg a korhatárt a Megasztárban, hogyan döntenél?
Húznék ugyan korhatárt, bár nehéz lenne megmondani, hogy pontosan hol, hiszen két, közel egykorú ember is hatalmas különbséget tud mutatni a nézőnek. Hiába fiatalabb az egyik, ha közben sokkal érettebb. Őszintén megvallva, én ellene vagyok még a gyerekszínészkedésnek is. Lelkileg nagyon megterhelő ez a világ, a gyerekek félreértelmezhetik mindazt, ami velük történik.

Mesélted, hogy a kislányod, Panka, már otthon műsorokat szokott felkonferálni a nappaliban. Ha énekelni, színészkedni kezdene, akkor hány éves kortól engednéd neki?
Nem tudom, az ő esetében bonyolult lenne, hiszen Panka jóval érettebb a koránál, ilyen alkat. Én is ilyen voltam. Soha nem fogom tiltani, hogy kipróbálja magát. Igaz, jó nagy öngól lenne részemről, hiszen ebben nő fel, ezt látja. Jelen pillanatban négy dolog szeretne lenni, köztük műsorvezető, óvónő, de ha esztergályos akar lenni, én azt is támogatni fogom.  
 
Néhány napja írtunk arról, hogy a mostani széria versenyzői igyekeznek megelőzni a kapcsolatuk megromlását. Szerinted fokozott veszélyt jelent egy televíziós produkció a párkapcsolatokra nézve?
Ebben a szériában nagyon fiatalok a versenyzők, és a korábbiakkal ellentétben nincsenek házasságok, amik esetleg tönkremehetnek. A párkapcsolatoknál a Megasztár szerintem legfeljebb csak felszínre hoz, hozott valamit, ami már korábban is ott volt, ugyanakkor ha egy kapcsolat erős, akár még erősebb is lehet tőle.

A rajongók mellett szinte mindig ott sorakoznak aktív rosszakarók is. Van ellenük gyógyszer?
Ha valaki, akkor én ebből aztán kaptam bőven. Egyrészről pont attól szép a világ, hogy nem  mindenkinek ugyanolyan az ízlése. Nem tetszhet mindenki mindenkinek. A legfontosabb tanácsom az volt a gyerekeknek, hogy semmi negatívat ne olvassanak el magukról, mert nem érdemes olyan emberek véleményére adni, akik annyira gyávák, hogy még saját magukat sem vállalják fel és névtelenségbe burkolóznak.

Még most is feldühítenek ezek a „vélemények”? Rosszul viseled a kritikákat?
Kritikát mindenki kap, de amit én kapok, az szerintem már a világegyetemben is látszik. Az építő kritikát viszont szeretem. Ugyanúgy nem értem azt, amikor nagyon utálkoznak, mint ahogyan azt sem, ha nagyon rajonganak, miközben nem ismernek. De hát én erre szerződtem, vagyis el kell viselnem. Egyébként amikor tavaly nyáron fél évre visszavonultam a tévézéstől, pont azért csináltam, hogy „újrainstalláljam” magam, és ez jól is sikerült.  
 
Nem érzed úgy, hogy túl sok tehetségkutató van az országban?
Mindegyik más, szerintem csak kiegészítjük egymást. Van erre egy jó példám. Egyszer odajöttek hozzám a főiskolán, hogy nem irigylem-e a Gryllus Dorkát (alattam járt egy évvel), hogy olyan sok filmszerepet kap. Már akkor rossz volt a hozzáállás, mert én úgy gondolkozom, hogy örülök, ha neki van, mert akkor azt jelenti, hogy nekem is van, és a harmadiknak meg a negyediknek is.
 
Akkor nincs is semmilyen rivalizálás Ördög Nórával?
Nincs, és nem is tudom elképzelni, annyira gyönyörűnek és fantasztikusnak látom Nórit. Olyan típusú nő, amilyen én mindig is szerettem volna lenni. Nagy szájú, nyúlánk, barna, egzotikus nő. Megnézem természetesen az adásokban viselt ruháit is, de mivel annyira más karakterek vagyunk, eszembe sem jut, hogy én is valami olyasmit szeretnék.  
 

Liptai Claudia és Schmied Zoltán a Black Comedy című darabban
Liptai Claudia és Schmied Zoltán
a Black Comedy című darabban

Így is állandó beszédtéma, hogy milyen ruhát viseltél pénteken este. Hogyan választod ki a ruhát az élő adásokra?
Andó Ildi, a színházban (Centrál Színházban is ő a jelmeztervezőm) és a Megasztárban is öltöztet, elképesztő szakember. Nekem van egy erős elképzelésem magamról, amit szerencsére tiszteletben is tart. A tíz döntőre plusz a fináléra úgy választottuk ki a ruhákat, hogy leültünk, majd a világ összes divatlapjából összeollóztuk és kitaláltuk, hogy milyen színük, formájuk, stílusuk legyen.

Hogyan szoktál lazítani?
Én a szeretteimmel töltődöm. Imádok a barátnőimmel is lenni, jókat röhögni, enni. Sőt gondolkoztam még egy saját könyvklubon is, amit hetente rendezhetnénk. Karácsonykor például Hegyi Barbara barátnőmnél szoktunk összegyűlni, három napon át csokibonbont gyártunk, majd utána mindenkinek ezt adjuk ajándékba, szép kis csomagolásban.
 
Azt mondod, imádsz enni, de ez egyáltalán nem látszik. Sokkal vékonyabb vagy, mint pár éve. Milyen módszerrel fogytál le?
Nyolc évig hajnalban keltem, 5 órával többet voltam fent, ergo többet is ettem. Onnantól kezdve, hogy abbahagytam a Mokkát, elkezdtem rohamosan fogyni, a szervezetem kipihente magát. Hat után már nem eszem, ha mégis éhes vagyok, akkor egy zacskó sótlan mogyoróval kezelem. Elvileg sok kalória, de cserébe nagyon eltelít.
 
Akkor semmi plasztika, és őrült koplalás?
Az igazság az, hogy nem vetettem ki a bordámat, nem varrattam fel az arcomat, bár erről előszeretettel írnak néha az újságok. Az egyik ilyen eset után éppen a benzinkúton álltam, amikor egy nő nagyon figyelgetett. Megkérdeztem, hogy van-e esetleg valami gondja, mondta, hogy nem, csak nézegeti, hogy hol vannak a hegek az arcomon. Összefogtam a hajam, és megmutogattam neki, hogy nincsenek. Ha látnak is valamit rajtam, az nem plasztika. Egyszerűen boldog vagyok, és jól érzem magam a bőrömben.
 

„Nem szeretném elveszteni
az arcom karakterét”

Amúgy ellenzed az esztétikai beavatkozásokat?
Nem, nem vagyok ellene a plasztikai sebészetnek sem, de szerintem csak mértékkel szabad élni vele. Én biztos, hogy félnék tőle, nem szeretném elveszteni az arcom karakterét, így inkább más módszereket keresek, amik szintén segítenek. Nagy marhaság lenne azt mondani, hogy nem vigyázok az arcomra, hiszen ez a munkaeszközöm. Például erre is nagyon jó nekem a Megasztár.
 
Pontosan mire is?
Karbantart. Nekem minden pénteken oda kell állnom, méghozzá élőben. Az eddigi szériákban is valahogy minden héten egyre kisebbek lettek a ruhák. Remek fogyókúra, ha minden héten megmérettetsz. Azt hiszem, ha most lehetne, lefújnám magam lakkal. Elégedett vagyok a külsőmmel, az életemmel, a helyzetemmel, 30-40 között a legjobb, ilyenkor virágzik egy nő. De szerintem jó lesz ez tíz év múlva is…

Az idei már a hatodik Megasztár. Vajon Claunak vannak kedvencei? „Soha senkit nem emelnék ki, de persze nem is szabad. A régiek közül nekem Oláh Ibolya testesíti meg az őserőt. Egy csoda. Szerintem fogalma nem volt róla, hogy mennyire tehetséges is valójában. A Tóth lányok közül Vera hangja világszínvonalú, Gabi pedig egy olyan előadó, akire még nem érett meg Magyarország. Túl sok ő még nekünk.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top