Sztárok

Puzsér Róbert: “Sok minden vagyok, de szelíd, az nem”

A gyanútlan olvasó, aki Puzsér Róbert honlapjára téved, azt hiheti a különböző, hiteles személyek által róla írt méltatások nyomán, hogy ő egy rendkívül sok társadalmi munkát végző, áldott jó ember, akinek fő ismérve a szelídség és a figyelmesség. A Csillag Születik zsűritagja nincs híján az öniróniának: a szövegeket ő maga írta, és nem több az egész, mint sajátos humor.

Puzsér Róbert: „Sok minden vagyok, de szelíd, az nem”Robi, aki afrikai misszióban végzett áldozatos önkéntes munkát. Robi, aki sokáig idősek gondozásával foglalkozott. Robi, aki elmélyült meditációkat tart Tibetben. Robi, aki elsőrangú mediátor, kitűnő konfliktuskezelő, de főként alkalmazkodó, szerény és gondoskodó . „Aki egy kicsit is tud rólam, annak számára nem lehet kétséges, hogy mindezeknek épp az ellenkezője igaz. Sok minden vagyok, de szelíd az nem, és ezt nyilván tudom is magamról. A személyek, akik nyilatkoznak rólam, természetesen fiktívek, a képzeletem szülöttei – meséli. – Ennek ellenére ijesztően sokan vannak, akik  nem jönnek rá, hogy ez csak egy médiahack. Fórumokon és kommentfalakon tárgyalják, hogy milyen kivételesen jó ember vagyok, és amit a tévében képviselek, az nem több mint egy hazug szerep, mások szerint viszont az érzékenységem és humánus mivoltom álcája. Sőt, nemrég egy újságíró is rákérdezett a missziós tevékenységemre, amin aztán nagyon sokat kellett röhögnöm. Ez is azt mutatja, hogy a legtöbb ember mennyire felületes, csak olvas, de nem lát a betűk mögé. A nyilvánosságban általános a közszereplők álságos fényezése akár önmaguk, akár a baráti bulvársajtó részéről. Erre reflektálok sajátos módon a weboldalam nyitólapján. Amikor egy médiahős jótékonykodik, az talán tényszerűen megtörténik, mégis nagyobb hazugság, mint amit a honlapomon hírdetek magamról, holott az nettó kamu. Nem szívesen látom azt, ahogy az ünnepelt sztár nagy összegű csekkel a kezében leukémiás gyerekekkel fotózkodik. A jótékonyság olyan, mint a szex és az ürítés: diszkréten a legjobb.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top