Sztárok

Rendbontás az Éden Hotel első buliján

Az Éden Hotel 2. első hivatalos közönségtalálkozójára voltunk hivatalosak. Alkoholmámor, olvadozó tinik, agysebészek és egy rendőrségi bírság, és ez még csak a kezdet.

Az Éden-hakni nem teadélután
Kicsit bátortalanul válogattunk az indulási helyként megjelölt budapesti pláza egyik közértjében, amikor néhány, a tévéből ismert hangot véltünk felfedezni. A „hat doboz sör elég lesz” felkiáltásnál már gondolhattuk volna, hogy a közönségtalálkozó nem egy teadélután lesz, és jobb, ha elbúcsúzunk a korai lefekvéstől is.

A busznál aztán ott várt minket az Éden versenyzői közül kilenc szerencsés, akik bevethették magukat a szegedi éjszakába. Legnagyobb sajnálatunkra igazi favoritunk, rémisztő tekintetű Krisztián és plasztik Niki nem vettek részt az eseményen. Cserébe ott volt ártatlan szemű Edina, a 850 ezerrel lelépő Alexa, mindenkihez dörgölőző Kíra és a fizikaszakkör leglelkesebb tagjai, „mindent tudok a nőkről” muzsikus Tamás vezetésével, név szerint: Máté, úszó Ádám – aki elég rövid karriert futott be az Édenben –, Pít, Peti, Enrico, Fater, és később megjelent igazi kedvencünk, Omar is, aki a szegedi túra házigazdájaként írta be magát a programfüzetbe. Kicsit fájt, hogy szempillahullató Anikó és nehezen találom a szavakat Noémi nem jöttek el. Szerencsénkre viszont ott volt Horváth Éva, aki az est egyik legkellemesebb meglepetése volt.

Már a buszon elindult a csapatépítés. További képek a galériában
Már a buszon elindult a csapatépítés. További képek a galériában!

Kíra az édes pezsgőre, Tamás a gitárra esküszik
A buszút során a banda meglehetősen nyugodtan viselkedett, bár a 20 percenkénti álljunk meg, mert pisilni kell akciókat nehezen viseltük, de hamar rájöttünk, hogy nem felfázás, hanem a celeblét első látható jelei miatt ilyen fontos, hogy minden létező benzinkútnál megmutathassák magukat a játékosok. Mert van rajongótábor, a legtöbbjük ugyan 12 éves lány, de valljuk be, Lionel Richie is így kezdte… Szerencsére Kíra már az első benzinkútnál felfedezte, hogy kellően gyatra minőségű édes pezsgőt szinte bárhol lehet szerezni, amire aztán a többiek is vérszemet kaptak, és megkezdődött a tervszerű ivás. Szerencsére az utat Tamás parádés gitárszólója is súlyosbította, amit az Éden család tagjai meghatottan, mi pedig nyugtatóval hallgattunk.

A játékból eltávolított Peti hamar feltalálta magát Szegeden
A játékból eltávolított Peti
hamar feltalálta magát Szegeden

Szeretünk, Szeged!
Szeged szép, szebb, mint amikor utoljára láttuk, úgyhogy már legalább ezért érdemes volt lejönni. Meg persze azért, hogy rájöjjünk, hogy 850-es Alexa csupán 580-as, köszönhetően a nyereményadó gonosz intézményének, de az öröm persze így is nagy, ráadásul Tamásnak rögtön van egy hatalmas befektetési ajánlata, ami ugyan senkit sem érdekel, de őt ez sem tartja vissza. Próbálunk ugyan rájönni, hogy mi lehet az év biznisze, de olyan homályosan fogalmaz, hogy ebből még Klapka György se hámozna ki semmit. Csak titkon reméljük, hogy nem lemezkiadó alapítására akarja rávenni egykori játékostársát.

Fater, a bölcs

Közben valahogy sikerül észrevétlenné válnunk és kihallgatjuk Fater legnagyobb bölcsességeit, amelyek nagy része Anikóról szól. „Ha elindul a kémia, akkor annyi, itt nem mehetsz dolgozni…” – hangoztatja többször is a kockás hasú ács, aki láthatólag nem tudta eldönteni, hogy a tetőfedés hiánya vagy Anikó pucsítása csinálta ki jobban a játék során. Aztán persze jönnek a pszichológiai elméletek Noémi viselkedéséről, de a már nagyon viszketett neki örök igazságon kívül sajnos más tézist nem sikerül felállítani a lánnyal kapcsolatban. Ebben a pillanatban kezdjük el sajnálni, hogy Krisztáin nincs itt… ő biztos tudna valami értékeset hozzáfűzni. Tamás eközben egyre jobban feszeng, rájön ugyanis, hogy mégsem ő itt a bandában a menő csávó, de hát ez van, apukám, ha bazári láncokkal aggatod tele magad és sárm helyett gitárt hordasz magadnál, ezzel jobb lesz szembe nézni, az élet kemény.

Vonul a banda

A JATE Klubban eltöltött rövid ebédszünet után a banda megpróbálja felfedezni Szeged belvárosát, Omar segítségével, aki feltűnően normális a többi atomfizikus mellett, kezd gyanússá válni, hogy három szónál hosszabb mondatokkal fejezi ki magát és nem nyalogatja Kíra fülét; ki ez a fiú és mit keres itt? A srácok imádják a népszerűséget és az elvörösödő tinilányok hadát, parancsszóra vágják magukat pózba – persze megnéznénk őket a 146. hakni után is. A rövid, de kimerítő séta után végre indulhat a buli.

Gitárszólóval indul a buli
A kellően forró hangulatról Tamás barátunk gondoskodik, aki társaival együtt elénekli az Éden Hotelben írt Grammy-várományos nótát, itt már látjuk, nincs visszaút. A szegedi tinilányok pedig egyre csak özönlenek, hogy közelről is megismerhessék az Éden tesztoszteronbombáit, akik persze a 22. koktél után bármiben benne vannak. Hatalmas csókcsaták a tánctéren, szerelmi dráma a pultnál, és egy új álompár, úszó Ádám és Kíra évődése a műsor. Az elején ugyan próbáltuk követni, hogy ki kivel van, de az elsőként Píttel csókolózó lányból hamar lesz Enrico alkalmi barátnője, Máté kalandjainak számát pedig 10 után megunjuk számolni. Eközben „én soha nem szoktam berúgni” Alexa szerelembe esik egy fiúval, akiről később kiderül, hogy valamelyik helyi erő pasija, ami akár egy combos bunyót is eredményezhetett volna, de Tamás sajnos nem ért a show-bizniszhez és megfékezi a lányokat. Az egész bulit Edina érti a legkevésbé, aki nem issza magát a sárga földig és nem csókolózik minden Mátéra hasonlító fiúval, csak próbája jól érezni magát és elvegyülni.

Hováth Éva laza, de kemény osztályfőnöknek bizonyult
Horváth Éva laza, de határozott
osztályfőnöknek bizonyult

Petit Szegedről is kizárják
Hajnal három óra felé jár, amikor Horváth Éva, aki kiérdemelte a világ legtürelmesebb nőjének járó díjat, betereli a faltól falig közlekedő bandát egy szobába, ahol az ebéd maradékai és a stáb megfáradt képviselői állnak sorfalat. Ádámnak azonban korszakalkotó ötlete támad: „Figyeljetek, együnk úgy szendvicset, hogy az egészet kapjuk be egyben, jó?” Hát persze hogy jó, a fiúk nagy része rögtön beszáll a buliba, sőt Máté az együnk kézzel pörköltet projektjével rögtön emeli tétet, amit már csak az tud felülmúlni, hogy Peti szuperképessége a szedőkanállal való étkezés, aminek extrája a rágás nélküli húspusztítás. Ilyen hangulatban hagyjuk el a helyet.

A busz mellett párás tekintetű tinilányok állnak, akik azzal a reménnyel fekszenek le aludni, hogy a srácok tényleg felhívják őket, vagy legalább a nevükre fognak emlékezni. Peti pedig ebben a pillanatban kap vérszemet és pattan be a busz kormánya mögé, hogy lesz, ami lesz alapon heves dudálásba kezdjen. Addigra a műsort tíz rendőr is nézi, akik megelégelik a csapat, de leginkább Peti viselkedését, és könyörtelenül megbírságolják a fiút, aki persze az egészből semmit sem ért. Kicsit veszekszik, aztán játékostársai felhívják a figyelmet a Csillag börtön közelségére és rózsaszín pólójának többletjelentésére, ami három percre lakatot tesz a szájára. Ez pedig pont elég arra, hogy Horváth Éva lebeszélje a rendőröket az elzárásról. Nagyszerű, akkor indulhatunk haza, fél négykor. Az úton persze végig Peti büntetése a téma, és hirtelen lesz új szuper ötlet is: szerezzünk még egy üveg piát! Ebben a pillanatban pedig Éva is besokall, és közli, hogy se pisi, se pia nem lesz hazáig… Mi pedig Pestig mély álomba szenderülünk. 

Édeni galéria, itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top