Sztárok

A világ színes! – Minden ember egy szín, minden személyiség egy önálló árnyalat

Félek tőlük... Nem túl nyomasztó velük lenni? Mit kell mondani, hogy megértsék? Még soha nem beszélgettem egy fogyatékos emberrel sem... Ismerős mondatok? Mindannyian találkoztunk már ilyen reakcióval, vagy talán mi magunk is így reagálunk, ha egy fogyatékos emberre gondolunk. Ezen szeretne a KézenFogva Alapítvány változtatni A világ színes! – Gondolatok a fogyatékos emberekért programjával.

A kampány keretében arra kérnek ismert és hétköznapi embereket egyaránt, hogy járuljanak hozzá egy elfogadóbb világhoz egy-egy gondolattal. Az ismert emberek gondolatait egy pólóra írja az Alapítvány, amit értelmi fogyatékos fiatalok készítettek.

  • Göncz Árpádné volt köztársasági elnök asszony azt kéri mindenkitől, hogy Gondjaid között gondolj azokra is, akiknek lehetősége, képessége sokkal kevesebb a Tiednél!
  • Tilla az Alapítvány nagyköveteként az elsők között csatlakozott a programhoz. Az ő pólójára a következő gondolat került: „A fogyatékos emberek helyzete mindig, a Föld bármely pontján kritikus. A segítségből sosem elég.”
  • Soma egy provokatív kérdést szegez nekünk: Te tökéletes vagy? Igen, hisz épp Te vagy!
  • Csukás István, Kossuth-díjas írónk az egyenlőségre hívja fel a figyelmet: Egyformán süt ránk a nap.

 

Még több gondolat található a http://avilagszines.kezenfogva.hu/kik-alltak-mar-mellenk oldalon.

A világ színes! - Minden ember egy szín, minden személyiség egy önálló árnyalat

 

Még több gondolat található a http://avilagszines.kezenfogva.hu/kik-alltak-mar-mellenk oldalon.

Várják a Te gondolatodat is az elfogadásról, a fogyatékosságról a www.avilagszines.kezenfogva.hu oldalon! A cél, hogy minél több ember csatlakozzon a kezdeményezéshez, bebizonyítva ezzel, hogy a világ színes, és ez így van jól!

A fogyatékos emberek elfogadása sokkal többről szól egy sok szempontból elszigetelt csoport felkarolásánál. Az elfogadás a nyitottság az élet minden területen érezteti a hatását, rengeteg új élménnyel és sokszor egy merőben új nézőponttal gazdagodhatunk. Segítsük együtt a KézenFogva Alapítvány munkáját!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top