Sztárok

Édes és pikáns a filmvásznon…

Nemcsak a filmsztárok élete lehet édes és pikáns. Gyakran a moziban is találunk olyan filmeket, amelyek ínyencségükkel megnevettetnek. Éppen ezért néha jólesik visszatérni a már jól bevált, kicsit édes, kicsit pikáns klasszikusokhoz, melyek még mindig igazi élményt jelentenek a sokadik vetítés után is.

Sokak nagy kedvence a Szex és New York sorozat, melynek mozifilmváltozatai valójában a sorozatra tették fel a koronát. Valószínűleg nincs olyan része Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda életének, amely ne burjánzana egyszerre édes és pikáns bonyodalmakkal, mindennapi történésekkel. Természetesen az édes-pikáns hozzávalók aránya más és más az egyes főszereplőknél. Nem hiszem, hogy bárki kérdőre vonná Samantha 99%-os pikánsságát, pláne, ha „élő” sushitáljára gondolunk, melyhez ő maga szolgáltatta a tálat, vagy a hormontúltengéssel fűszerezett jacuzzis jeleneteire. A négy főhősnő persze igazán akkor szórakoztat minket az izgalmasabbnál izgalmasabb jelenetekkel, mikor együtt vannak. Emlékezzünk csak a mexikói közös nyaralásra vagy az Abu-Dhabiban eltöltött forró napokra.

Édes és pikáns a filmvásznon...

Nagy klasszikusnak számítanak a Bridget Jones-filmek is, tele egyszerre édes és pikáns szereplőkkel és jelenetekkel. Mindannyian emlékszünk arra az emlékezetes részre, mikor Bridget beállít a kerti partira egy Playboy-nyuszis kosztümben, pusztán azért, mert neki elfelejtettek szólni, a bulinak immár nem a „Papok és szajhák” a témája. Vagy amikor Bridget ország-világ szeme láttára lecsúszik a mára híressé vált tűzoltópóznán – és a kamera premier plánban kapja le a fekete miniszoknyás hátsóját. Persze a film egyik szereplője sem nélkülözi az édes-pikáns jellemvonásokat, hiszen Bridget legjobb barátai, szülei, és persze a Colin Firth és Hugh Grant által alakított férfiak is kellemesen bonyolulttá teszik főhősnőnk életét, kezdve a kék spárgalevestől a thai börtönig. A film végén pedig mi magunk is elgondolkozunk: a mi életünk is ennyire édesen pikáns, vagy sem?

De nem kell filmhősnek lennünk ahhoz, hogy kicsit édes, kicsit pikáns legyen az életünk. Néha elég csak egy kis ropogtatnivaló, hogy ihletet kapjunk. Az új, csak természetes alapanyagokból készült mézes-mustáros Chio Natura valóban kicsit édes, kicsit pikáns.  A valódi krumpliszeletek a nap bármely szakában rágcsálhatók, és közben bátran eldönthetjük, hogy éppen édesek, vagy pikánsak legyünk aznap.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top