Sztárok

Szárnyalnak a Vodafone Főállású Angyalai

Idén immár ötödik alkalommal várja a jelentkezőket a Vodafone Magyarország Alapítvány, akik egy éven át közösen dolgozhatnak egy non-profit szervezettel egy általuk választott társadalmi cél érdekében. Ők lesznek a Vodafone Főállású Angyalai, akik fizetését egy évig a Vodafone Magyarország Alapítvány állja, hogy minden erejükkel a vállalt programjuk megvalósítására tudjanak koncentrálni

A jelentkezési határidő 2012. június 3. A kiválasztás ebben az évben is a Facebookon, és a Vodafone Felelősségvállalás rajongói oldalán zajlik nyilvánosan.

A témáról egy igazi Angyallal beszélgettünk, aki 2009-ben nyerte el Angyal státuszát a Vodafone-nál. Regős Judit mára a NEFMI családpolitikai szakértője és sikeresen vezeti a Szülők Háza Módszertani Központot Újbudán.

Szárnyalnak a Vodafone Főállású Angyalai

 

4 gyermekes édesanyaként és szociálpolitikusként is nagyon közel áll hozzád az a terület, aminek Angyali munkáját felvállaltad. Miben tudtál segíteni a „Játszóházat Mindenkinek” programoddal?

A tervem egy olyan hálózat létrehozása volt, mely a családdá alakulás korai szakaszában, a 0-3 éves korú kisgyermeket nevelő szülők számára nyújt támogatást. Létrehoztunk egy nívós szakmai, módszertani csoportot, akiknek összehangolt munkája eredményeként, elindult a Szülők Háza Civil Franchise (www.civilfranchise.com) országos terjeszkedése, Szülők Háza Közösségi Napközi Program néven.

 

Úgy tudom a NEFMI is felkért szakértőnek

Ez így igaz. Felfigyeltek a munkámra és a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet alternatív napközbeni ellátások módszertanán dolgozó munkacsoportjának szaktanácsadója lettem. Ezzel alkalmam nyílt arra, hogy dolgozhassak azon, hogy a Szülők Háza Közösségi Napközi Program beépülhessen a családok számára működő alapellátási rendszerbe.

 

A 4 gyermeked mellett jut időd a munkádra?

Számomra a család mellett a társadalmi szerepvállalás is nagyon fontos. Szociálpolitikusként azt gondolom, hogy nagy segítséget tudok nyújtani azoknak, akik családi tanácsadásra szorulnak. A család és a munka remekül összeegyeztethető.

 

Ezért vezetsz blogot is?

Blogot az ismerőseim unszolására kezdtem el írni, akik szerint érdekes, ahogy a dolgokról gondolkozom, családi tanácsadóként érdekes esetekkel találkozom, és talán maga az életem alakulása is érdekes lehet. Talán ezzel is tudok egy kis segítséget nyújtani az olvasóinak.

 

Publikációid, tanácsadásaid és a munkád mellett médiaszereplések is vállalsz. Miért tartod ezt fontosnak?

Egy példát mondanék rá. A Klubrádió Női Vonal című műsorában Jaksity Katával, és dr. Farkas Zsuzsanna, jogásszal a családon belüli erőszakról beszélgettünk. Azóta sikeres aláírásgyűjtés folyt, azért, hogy a családon belüli erőszak valóban büntethető lehessen. Azt gondolom ilyen esetekben a média erejét érdemes kihasználni.

 

Az ötödik éve zajló program során számos sikeres civil pálya indult el a Vodafone támogatásának köszönhetően. Az Angyalként eltöltött egy év munkájának eredményképpen több nyertesnek sikerült olyan társadalmi programot elindítania, amely önfinanszírozóvá vált, így munkahelyet teremtett számukra. Többen jutottak el nemzetközi fórumokra, konferenciákra, ahol lehetőségük nyílt nemzetközi tapasztalatokat gyűjteni, majd a sikeres módszertanokat itthon is megvalósítani.

 

A pályázatról és az Alapítványról részletes tájékoztatást a

http://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas oldalán találsz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top