Sztárok

Svéd énekesnő nyerte az Eurovíziót, a magyarok a lista végén

A különc svéd énekesnő nyerte az idei Eurovíziós Dalversenyt. A Compact Discónak a hibátlan előadásával sem sikerült a bravúr.

Svéd énekesnő nyerte az Eurovíziót, a magyarok a lista végénFölényesen nyerte a 2012-es Eurovíziós Dalversenyt Svédország. A második helyre futottak be az orosz nagyik, és harmadik lett Szerbia. A svéd énekesnő, Loreen toronymagasan nyerte az idei versenyt, Euphoria című dalával. A marokkói származású, de svéd nemzetiségű különc Loreen a hírek szerint igencsak magának való, nem található meg például egyetlen közösségi oldalon sem. „Az emberek, akikkel együtt dolgozom, nagyon utálják, hogy nem vagyok fent a Facebookon. Tudom, hogy ez elég hippiszemlélet, de nem érdekel” – mondta az énekesnő, akire – saját bevallása szerint – leginkább Björk és Enya zenéje van nagy hatással. 

Magyarország és a Compact Disco végül a 24. helyen végzett mindössze 19 pontot sikerült bezsebelnünk Európa többi országától. Szlovákiától 8, Romániától 7, Szerbiától 2, Törökországtól és Moldovától pedig 1-1 pontot kaptunk. A magyar tévénézők a győztes Loreennek adtak 12 pontot, 10 ponttal jutalmaztuk a németek bandáját, és 8 pontot osztottunk Albániának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top