Sztárok

A Facebook és a Twitter betesz a világsztároknak

Rájár a rúd Hollywood szupersztárjaira: akik eddig 20 millió dollárt kérhettek – és kaptak is – filmenként, mostantól kénytelenek kevesebbel is beérni. Közük van ehhez a közösségi oldalaknak is.

A Facebook és a Twitter betesz a világsztároknakÚjabban a feltörekvő sztárokat felvonultató szuperprodukciók tarolnak, mint a Transformers 2. vagy a G. I. Joe: A Kobra árnyéka, a korábbi húzónevek pedig kevésbé mozgatják meg a főleg fiatalokból álló nagyközönséget. Elemzők szerint a Twitter, a Facebook és más közösségi oldalak, internetes üzenőfalak is betesznek a sztároknak. Ha egy film nem nyeri meg az első nézők tetszését, a rossz hír másodpercek alatt elterjed. Akkor már hiába a jól csengő név meg az ügyes reklámkampány, a potenciális közönség nem választja azt a filmet, amely rossz közösségi kritikát kapott.

Az olyan korábbi bálványok, mint például Julia Roberts, Tom Hanks, Sandra Bullock, Denzel Washington vagy Adam Sandler nem tudnak versenyezni a fiatal sztárocskákkal. Rendre alulteljesítenek a mozipénztáraknál, aminek meg is van a következménye: szerényebb gázsit kapnak. Nem sok kellett hozzá, hogy Brad Pitt is rákerüljön a feketelistára, de új filmje, a Becstelen brigantyk nagyon sikeres, úgyhogy nála maradt a filmenkénti 20 milliós tiszteletdíj.

Forrás: UIP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top