Sztárok

II. Erzsébet lefokozta Kate Middletont

Mivel Katalin "csak" beházasodott a királyi családba, ezentúl pukedliznie, azaz mélyen térdet kell hajtania azok előtt, akik beleszülettek a dinasztiába, legyenek idősebbek, vagy akár nyolcévesek.
II. Erzsébet lefokozta Kate Middletont

Férje nélkül nem jár neki ugyanaz a bánásmód

Egy titkos dokumentum került napvilágra arról, kinek hol a helye a királyi családban – írja a Telegraph nevű újság. A legmagasabb rang a királynőé, őfelsége a megszólítása, előtte mindenki bókol. A dinasztiába született hercegnők, illetve hercegek és feleségeik, például Károly és Kamilla, Vilmos és Katalin az ő királyi fensége titulus tulajdonosai, és előttük még a miniszterelnöknek is meg kell hajolnia.
Most azonban a királynő különbséget tett a dinasztiába beházasodott és beleszületett királyi fenségek között, így Katalin hercegnét elég alacsony rangra fokozta le. Eszerint ha Katalin nem a férje társaságában van, akkor minden alkalommal térdhajlítással kell köszöntenie azokat a hercegeket és hercegnőket, akik ereiben királyi vér csörgedezik. A 30 éves Katalinnak ilyen alkalmakkor, legyen az privát vagy nyilvános, bókolnia kell a királynő két lányunokája, a 24 éves Beatrice és a 22 esztendős Eugenie hercegnők előtt. A királynő férje, Fülöp, valamint Károly trónörökös és Kamilla előtt Vilmos társaságában is féltérdre kell ereszkednie. Vilmosnak viszont továbbra is csak a királynő előtt kell fejet hajtania.

II. Erzsébet lefokozta Kate MiddletontKatalin nem is hercegnő

A Diana hercegnő és a Katalin hercegnő elnevezéseket ugyan a köznyelv használja, de sem előbbit, sem utóbbit nem illeti meg, ugyanis „csak” házasság révén kerültek a Windsor-házba, így férjeik rangját kapták meg: walesi hercegnő, illetve Cambridge hercegnője lettek. A hercegi megszólítás, azaz Károly herceg, Edward herceg, Beatrice hercegnő, csak azokat illeti meg, akik a dinasztiába születtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top