Sztárok

Inspiráló sikertörténetek a múltból

Meg tudom csinálni! Ez a mondat nagyon sokaknak adott erőt világraszóló siker elérésében, de nézzük, kik azok, akiknek a pozitív hozzáállása olyan tettekhez vezetett, amelyekre a mai napig emlékszünk.

Inspiráló sikertörténetek a múltból A történelem folyamán számtalan ember próbálkozott valamilyen maradandó dolog megalkotásával, különleges tett véghezvitelével, de kitartás hiányában, sokaknak nem sikerült.  

Az olasz szobrász Agostino d’Antonio 15. századi szobrász szorgalmasan dolgozott egy hatalmas márványtömbön, hogy elkészíthesse belőle élete mesterművét, de feladta, mondván, nem tud vele mihez kezdeni. Mások is megpróbálták megmunkálni a hatalmas követ, ugyanígy sikertelenül, mígnem majdnem negyven év múlva, Michelangelo Buonarroti is felfedezte. Úgy érezte, neki sikerülni fog, ami pályatársainak nem, és nem tévedett.Kemény munkával elkészítette a világ egyik leghíresebb szobrát belőle, a Dávidot.

A korabeli tudósok egybehangzóan őrültségnek tartották a spanyol Kolumbusz elképzelését, aki új, rövidebb Indiába vezető vízi útvonal felfedezéséről ábrándozott. Szerencsére Kasztíliai Izabella királynő is hitt benne, és abban, hogy talán a Föld mégsem lapos, ezért az expedícióját három hajóval is támogatta. A történelem őket igazolta.

Ne felejtkezzünk meg Orville és Wilbur Wrightról sem, akiket még saját édesapjuk is kinevetett, őrült elképzeléseik miatt, mondván micsoda ostobaság ilyesmire pénzt pazarolni. Az első repülőgép megtervezésén és megépítésén fáradozó fivérek nem adták fel, hiába gúnyolta mindenki őket, és apjukra sem hallgattak, hogy „hagyják meg a repülést a madaraknak”. Ennek eredményeként az észak-karolinai Kitty Hawkban sikeresen megvalósították őrült elképzelésüket, a repülőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top