Sztárok

Tom Cruise múltjából tangák és hisztik kerültek elő

Tom Cruise egykori menedzsere, egyúttal pótanyja – Eileen Berlin – is megszólalt a színész válása kapcsán. Úgy tűnik, az asszonyban az ifjú Tom tangái és hisztijei hagyták a legmélyebb nyomot.

Tom Cruise múltjából tangák és hisztik kerültek előEileen Berlin nem sokkal azután lett a feltörekvő színész menedzsere, hogy az betöltötte a 18. életévét. A ma 77 éves nő akkoriban egy színészeket menedzselő New York-i cég tulajdonosa volt, és korábban soha nem nyilatkozott egykori ügyfeléről, de a drámai hirtelenségű válás és a Daily Mail újságírója őt is megszólalásra bírta. Eileen, aki 1980 és 1983 között vette a szárnyai alá a fiatal „Tommyt”, azt mondja, a sztár három kudarcba fulladt házassága egyértelműen a zaklatott gyermekkor miatt felgyülemlett düh eredménye.

Diszlexia és dühkitörések

A Thomas Cruise Mapother IV néven született fiúnak nem volt könnyű gyerekkora, diszlexiás volt, társai gyakran terrorizálták, édesapja pedig rendszeresen verte, majd végül elhagyta. A kifejezetten helyes Tom 15 évesen még papnak szeretett volna állni, de tanulmányait megszakította, és 18 éves korában már leszerződött Eileen Berlin menedzserrel. „Az édesanyja újra férjhez ment, ő pedig tele volt dühvel, amiért az apja elhagyta őt és három lánytestvérét. Ahányszor láttam, mindig lányokkal volt, de soha nem jött kétszer ugyanazzal. Mintha azt szerette volna ezzel is bizonyítani, mennyire sokan akarják őt, de az is lehet, hogy csak szeretetre vágyott” – emlékezett vissza az egykori menedzser.
Tomnak végül el kellett hagynia anyja házát, mert nem tolerálták tovább alkoholgondjait, így végül három hónapra Eileen manhattani lakásába költözött be, mindössze egy gitárral és egy táskával. A „pótanyuka” számára hamar kiderült, hogy a fiatal srác mennyire lobbanékony természetű. „Tommy nagyon szeszélyes volt, pillanatok alatt irtó dühös tudott lenni. Mintha csak forrt volna benne valami indulat, ami bármikor el tudott szabadulni” – mesélte Eileen az egykor színészpalántáról, akinek nem sokkal később, az 1981-es Taps című film hozta meg az áttörést.

Bicepsztáncoltatástól a szcientológiáig

Eileen Berlin
Eileen Berlin

A nő úgy nyilatkozott, hogy amikor megismerte a fiatal Cruise-t, a fiú már számtalan sztárallűrrel bírt, pedig még teljesen ismeretlen volt. „Filmcsillag akart lenni, azt akarta, hogy ennek megfelelően kezeljük, és úgy is viselkedett. Sokszor flangált egy szál tangában a lakásban, néha pedig félpucéran táncoltatta bicepszeit a tükörfalam előtt, és élvezettel szemlélte magát” – eleveníti fel emlékeit a nő, kitérve az átmeneti lakó a kelleténél zavarba ejtőbb szokásaira is. Annak ellenére, hogy rendszeresen döbbentette meg a házigazdáját és annak férjét önimádatával, nagyon udvarias fiúnak bizonyult, az uram, hölgyem megszólítást használta, és a modorára sem volt panasz.

A menedzser visszaemlékezéseiből az is kiderül, hogy néha egészen „túljátszotta a szerepét”. Első filmje forgatása idején ebédelni ment a házaspárral, amikor megkérte őket, hogy intézzék el, senki ne zaklassa őt semmilyen kérdésekkel, mert „még a szerepében van”. Gyakori dühkitöréseit háziasszonya sem úszta meg, akihez egyszer Tomnak a szülinapjára kapott, a magazinfotóival teleragasztott albumot sikerült hozzávágnia úgy, hogy az arcán találta el a nőt. Az indok egyszerű volt: nem akart tinimagazinokban szerepelni.

Nem is érti, ki mehet hozzá ehhez az emberhez

Tom Cruise múltjából tangák és hisztik kerültek előMunkakapcsolatuk 1983-ban szakadt meg, de ennek ellenére barátok maradtak. A színész egy közös vacsorán tett említést arról, hogy csatlakozott a szcientológiai egyházhoz, amit egykori pártfogója meg is tud érteni, mondván, a nehéz gyerekkora miatt a színész tökéletes alany volt ehhez.
„Nem hitt a terápiában, de nyilvánvalóan szüksége volt segítségre. Képtelen volt normális párkapcsolatra, mert ehhez meg kellett volna nyílnia, ő pedig az apjával való gondjai miatt nem volt erre képes” – vélekedik Eileen, aki állítása szerint kicsit sem lepődött meg azon, hogy a színésztől elvált harmadik felsége, Katie Holmes is. Azon már inkább, hogy ennyi ideig kitartott a színésznő Tom mellett. Azt mondja, ő már azt sem értette, amikor Mimi Rogersszel egybekelt, majd azt is furcsállta, hogy Nicole Kidmannel ismét megpróbálta a házasságot, ami ráadásul tíz évig tartott.
Amíg az egész világ a helyes milliárdos pasit látja benne, addig nekem ő csak ugyanaz a kis srác, akit annak idején megismertem” – zárta mondandóját az egykori menedzser a hírességről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top