Sztárok

10 milliót kereshet Majka

A Belehalok című klipjét már 10 millióan töltötték le a neten. A rapper ugyan későn regisztrált a jogvédő hivatalnál, ám bízik abban, hogy megkapja a többmilliós jogdíjat – írja a Blikk.

Milliomos lesz MajkaAkár 10 millió forintot is kaphat idén a youtube-os letöltése után járó jogdíjakért Majka, akinek aláírásáig 10 millió alkalommal töltötték le a Belehalok című dalának klipváltozatát a videómegosztó portálról. A rapper egyébként új klipjének nézettségét Dundika beígért aktfotójával futtatta fel. A letöltés kattintásonként 1-2 forintot jövedelmezhet a jogtulajdonosnak és a szerző(k)nek egyenlő arányban. Így az adóhatósággal küzdő rappernek járó rész 5-6 millió forint lehet, ám ehhez jön még pluszban, hogy a jogtulajdonos, azaz a kiadó is utal neki a részéből a szerződésben kialkudott százalék arányában. Mint Majka elmondta, várja, hogy utaljanak, ám a milliókat csupán akkor kapná meg, ha a nézők legalább 5 másodpercig hagyták futni a klipje – amelynek a zenei alapjait csak kölcsönözte – előtti reklámot. Az Artisjus szerzői jogvédő irodánál abban bíznak, hogy idén már átutalhatják a weben fogyasztott zenék után járó jogdíjakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top