Sztárok

Kirúgták Gesztesi Károlyt

Utolsó állandó színházi szerepétől is búcsúznia kellett a népszerű színésznek – írja a Blikk.

Kirúgták Gesztesi KárolytAz őrület határán című, Nádas Györggyel közös darabját meglepő módon levette repertoárjáról az egyesített Thália és Mikroszkóp Színpad vezetősége, holott tavaly nagy sikerrel futott. Gesztesiék nem értik a döntést. „A Thália új vezetésének döntése, hogy nem kérnek az új előadásunkból, pedig még csak meg se nézték. Neveket nem szeretnék említeni, de nem értem, hogy dobhat ki egy darabot egy olyan Kossuth-díjas művész, akinek versei és írásai hosszú ideig tiltólistán voltak. Pont neki kéne éreznie, hogy ez mennyire visszás. Ráadásul csupa olyan döntéshozóról van szó, akiket én nagyon tisztelek. Nem estünk kétségbe, Gyurival kivásároltuk a díszletet, és nyáron városról városra járunk majd a darabbal. Hol a kecskeméti főtéren, hol falunapokon lépünk majd fel. Az a jó benne, hogy egy zsebkendőnyi helyen is el tudjuk játszani” – nyilatkozta Gesztesi a Blikknek. Gesztesi eddig is inkább mozifilmekben szerepelt – 2006-ban például 7 filmet forgatott –, és állandó szereplő a Jóban Rosszban sorozatban is. Ám színházban nagyon keveset láthatjuk. Mostantól a Komáromi Lovasszínház és a Robin Hood egy-egy előadásában láthatják a nézők.

Gesztesi azt mondja, tudja, sok kollégáját érinti a válság. „Én azonban nem félek attól, hogy nem fogom tudni eltartani a családom, hiszen dolgoztam én már külföldön mosogatóként, kubikusként, kiálltam már az utcára egy szaxofonnal és egy kalappal is. Mindenki tudja, hogy anyagilag több lábon állok már régóta, ezért semmilyen politikai vagy gazdasági változás nem hoz zavarba. De ha mégis, a színészet helyett majd könyveket, dalokat írok, vagy újra kiállok az utcára zenélni” – mondta a népszerű színész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top