Sztárok

Boldog névnapot Edit!

Hazánkban a születésnapok mellett a névnapokat is megünnepeljük. Ilyenkor barátokat, családtagokat, ismerősöket és kollégákat is köszöntünk, tehát sokkal szélesebb körben ünnepeljük, mint a születésnapokat. A köszöntéshez általában egy finom desszert, egy szál virág vagy egy üveg bor dukál.

 A névnapok naptári naphoz tartozó keresztnevek, amelyek nagy része a szentek egyházi ünnepéhez volt köthető, de manapság számos új név is felkerült a naptárakba. A magyar keresztnevek héber, görög, latin, germán, szláv vagy török eredetűek, de eredeti magyar nevek is szép számmal szerepelnek az utóneveket tartalmazó naptárakban, sőt nem ritkák azok a nevek sem, amelyet egyes írók, költők építettek be a köztudatba.

A névnapok ünneplése valamikor a középkorban kezdődött, a katolikus és az ortodox egyház hatására, majd később kilépve az egyházi keretek közül, fontos ünnepévé vált a magyar népnek.

Szeptember 16: A mai napon az Editek ünneplik névnapjukat

Az Edit név germán eredetű. Jelentése harc, vagyon, örökség. Az Editek könnyen ismerkednek és találékonyak. Feladatuk, hogy megtalálják az egyensúlyt a céljaik és lehetőségeik között. Mivel vágyaik vezérlik őket, gyakran mindent alárendelnek elképzeléseiknek Ritkán elégedettek, mindig valami mást szeretnének.

A párkapcsolataikat is nehezen alakítják, hiszen nehezükre esik, hogy megadják a szükséges szabadságot partnereiknek. Gyakran féltékenyek, amivel az őrületbe kergetik környezetüket.

Imádnak azonban utazni, felfedezni a világot és megtapasztalni az élet változásait. Bár mások szemében úgy tűnhetnek, hogy tele vannak önbizalommal, a lelkük mélyén mégis inkább elveszettek és félénkek.

Fontos, hogy próbálják meg legyőzni a merevségüket, mert ezzel elérhetik, hogy ne korlátozzanak másokat, és ez őket is boldoggá fogja tenni.

Becézésük: Edi, Éda, Edike, Editke, Edó, Edóka, Ditte, Ditti, Ditke, Ditta

Magyar sztárok, akik ma ünneplik névnapjukat:

  • Balázsovits Edit – színésznõ
  • Frajt Edit – színésznõ

 

Köszöntsd fel az Editeket egy doboz Raffaellóval!

Boldog névnapot Edit!RAFFAELLO

Ropogós mandula, lágy krém, hófehér kókuszpelyhek… – egy egyedülállóan tiszta, könnyed íz, mely minden pillanatban elkényeztet.

Kedves figyelmesség minden alkalomra, remek kiegészítője egy csokor virágnak, egy nagyszerű könyvnek vagy egy üveg parfümnek.

 

Raffaello – többet mond minden szónál… névnapokon is.

Lájkolj és kövess minket a Facebookon is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top