Sztárok

Csézy: Magyarországra repült miatta finn rajongója

Valóra vált a mozgássérült, finn tinilány álma. A 16 éves Maja, az Eurovíziós Dalfesztiválon kedvelte meg Csézy dalait, majd a Nők Lapja Cafén keresztül vette föl a kapcsolatot az énekesnővel. A napokban pedig Budapesten találkoztak!

Csézy: Magyarországra repült miatta finn rajongójaMivel Maja nagyon szereti az olasz konyhát, Gianni éttermében találkoztatok. Gondolom, mégsem az ételek jelentették számára az igazi szenzációt…
Nagyon meg volt szeppenve! Olyannyira, hogy attól még én is zavarba jöttem egy kicsit. Az édesanyja elkísérte, és azt mondta, azért nem látványos az öröme, mert szavakkal egyszerűen nem tudja kifejezni, mit érez. Bevallom, elérzékenyültem én is. Hozott nekem ajándékba finn csokoládét, egy kis ékszert és egy nagy csokor virágot, és úgy nézett rám, mintha világsztár volnék…

Az ő szemében az is vagy. Hiszen mióta csak meghallotta a hangod az Eurovíziós Dalfesztiválon, mindent elolvas rólad, és éjjel-nappal a dalaidat hallgatja.
Sőt! Miattam kezdett el magyarul tanulni, és kevert angol-magyar nyelven nagyon jól tudtunk beszélgetni az étteremben. Elmesélte, hogy ő is énekesnő szeretne lenni, és legnagyobb csodálkozásomra minden velem kapcsolatos aktualitással teljesen képben volt. Mióta csak először látott a tévében, gyűjtögette a zsebpénzét, hogy három napot Budapesten tölthessen és ez idő alatt velem is találkozhasson. Az édesanyjával is volt közös témánk: sok éven át dolgozott a divatszakmában és nagyon kíváncsian várja a ruha-kollekciómat. Természetesen Maja még erről is tudott és mesélt neki! Meg is fogadtam, ha elkészülnek a ruhák, biztosan küldök majd nekik ajándékba belőlük.

Milyen érzés számodra, hogy egy rajongód repülőre ült miattad, hogy így vált kézzelfoghatóvá: a világ minden részén szeretik a dalaidat?
Csézy: Magyarországra repült miatta finn rajongójaNagyon megható, hogy ez a kedves, tehetséges mozgássérült kislány minden akadályt leküzdött, gondolok itt nyelvtudásra, távolságra, vagy akár az anyagiakra, pusztán azért, hogy engem megismerhessen. Noha az Utazunk című dalomhoz készülő klip forgatására készülök, amikor megtudtam, hogy Maja jön, azonnal átszerveztem mindent. És ahogy mondod, nem csak adtam, kaptam is! Méghozzá a fontos felismerést: egy távol élő ismeretlen számára is van értelme annak, amit csinálok, hogy énekelek, hogy törődöm azokkal, akik a dalaimat szeretik, hiszen az ő örömük sokszorosan csapódik vissza rám. Remélem, Maja és én még találkozunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top