Sztárok

Így néznek ki most a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sztárjai

A kilencvenes években az új sztárok a tinihorrorokban tűntek fel. A Tudom, mit tettél nyáronnak nem csak egy kampós gyilkost, hanem Sarah Michelle Gellart, Jennifer Love Hewittot és Ryan Philippet is köszönhetjük.
Így néznek ki most a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sztárjai

Sarah Michelle Gellar – Helen Shivers
Hozzáment a legmenőbb tinisztárhoz

Gimiben egy osztályba járt Macaulay Culkinnal, Tara Reiddel és Jerry O’Connellel. Lehetett valami a levegőben… Sarah húsz éves volt, amikor eljátszotta a kisvárosi, szőke szépségkirálynőt (amúgy a természetes hajszíne barna), akit kivégeznek a saját díjátadásán. A filmnek nemcsak gyors karriert köszönhet, hanem Freddie Prinze Jr.-t is, aki a kor legmenőbb tinisztárja volt, és ők ketten a forgatáson jöttek össze. Igazi sikersztori az övék, ugyanis 2002-ben összeházasodtak, és éppen most várják a második gyermekük születését. Egy ilyen hosszú kapcsolat egyáltalán nem gyakori Hollywoodban. Sarah hat évadon keresztül, mint Buffy, a vámpírok réme küzdött a sötétség ellen, közben és utána pedig a Kegyetlen játékokkal (a film leszbi csókja sokaknál máig hivatkozási pont), a Scooby Doo filmekkel és az Átok című horrorsorozattal szerzett újabb rajongókat. Ezután nem termett neki sok babér, így első gyereke születésénél tizennyolc hónapra pihenőre vonult. Úgy nézett ki, hogy a visszatérés sikeres lesz a Ringer című tévésorozattal, csakhogy 22 rész után elkaszálták a szériát. Sarah mostanság jobbára rajzfilmek szinkronizálásával keresi a napi betevőt.

Így néznek ki most a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sztárjai

 

Jennifer Love Hewitt – Julie James
A bulvársajtó állandó szereplője

Jennifer Love Hewitt már a Tudom, mit tettél tavaly nyáron előtt sem volt teljesen ismeretlen, lévén főszerepet játszott az Ötösfogat című sorozatban, de az igazi áttörést mégis Julie James szerepének köszönhette, pedig ő igazából azt a szerepet akarta, amit végül Sarah Michelle Gellar kapott. A férfiak körében már a poszteren látható, mélyen dekoltált felsőjével kiverte a biztosítékot, és gyakorlatilag a mellmérete és a súlyingadozásai (hajlamos hirtelen hízni, majd gyorsan lefogyni) 1997 óta állandó témát jelentenek a sajtóban. Ő viccesen úgy intézi el a témát, hogy „a melleimre úgy tekintek, mint nagyszerű kiegészítőkre bármilyen ruhához”. Az idén harminchármat betöltő színésznő szerelmi életével is teli a bulvársajtó, lévén azóta se házasodott meg, és meglehetősen sok pasival hozták már kapcsolatba (köztük Jamie Kennedy színésszel és Carson Dalyvel, a showmannel). Jennifer karrierje teljesen rendben van, bár a mozi helyett ő inkább a tévére koncentrál. A Szellemekkel suttogó öt évadja után most megkapta az Ügyféllista című sorozatot, ami egy olyan lányról szól, aki titokban prostituált, miközben van egy férje, aki mit sem tud az egészről. Jennifer a magánéletben jelenleg épp a nemrég elhunyt édesanyját gyászolja.

Így néznek ki most a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sztárjai

 

Freddie Prinze Jr. – Ray Bronson
Kiírta magát Hollywoodból

Kevés olyan színész van Hollywoodban, aki karrierje során gyakorlatilag egyetlen jó filmben sem játszott, mégis hatalmas sikereket ért el. Ehhez reméljük van némi köze annak is, hogy apai ágon magyar vér is csörgedezik az ereiben. Prinze Jr. az ismertségét a Tudom, mit tettél tavaly nyáronnak és a folytatásának köszönheti (ő is azon kevesek egyike, aki nem hal meg az első részben), de igazi kedvenccé A csaj nem jár egyedül című csúnya lányos sztori tette, ahol a suli bikáját alakította. Ekkor már együtt volt Sarah Michelle Gellarral, akit 2002-ben vett el feleségül, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy kihasználta volna népszerűségét.
Ezután csupa egészen selejtes mozi következett a sorban. A Csajok és pasiknak, a Wing Commandernek és a Scooby Doo filmeknek hála Freddie lassacskán kiírta magát Hollywoodból. 2005-ben egy tévétársaság még látott benne némi potenciált, és kapott egy saját sitcomot Freddie címmel, de egy év után elkaszálták a show-t. A 24 utolsó évadában kapott egy fontosabb szerepet, de nagyjából ennyit tud felmutatni az elmúlt pár évben. Meg persze azt, hogy odaadó apukája a 2009-ben született gyermekének, és alig várja már, hogy a második pici is megszülessen. Erről így nyilatkozott: „Én leszek a legjobb apa, akit valaha látott a világ. Minden évben meg fogom nyerni az év apukája címet. Sarah pedig a legjobb anya lesz a világon.” Hát nem cuki?

Így néznek ki most a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sztárjai

 

Ryan Phillippe – Barry William Cox
Reese Witherspoon férje volt

A csapat legidősebb tagja, aki huszonhárom évesen játszott végzős középiskolást 1997-ben. Ugyan az igazi népszerűséget ő is a tinihorrornak köszönheti, de azért fontos megemlíteni egy másik mérföldkövet is a karrierjében: a One Life to Live című szappanoperában az ő karaktere volt az első meleg tini, aki valaha feltűnt a televíziók világában. A sokak szerint Justin Timberlake-re erősen hasonlító Phillippe sosem próbált sztár lenni, ő inkább a jó színészeknek járó elismertségre vágyott. Részben ezért is utasította vissza Anakin Skywalker szerepét az utolsó három Star Wars filmben. 1999-ben ismerte meg Reese Witherspoont a Kegyetlen játékok forgatásán, akit később feleségül vett. Majdnem egy évtizeden át együtt voltak, de a válás ellenére a két közös gyerek máig összetartja őket. Ryan még ma is a lehető legelismerőbb szavakkal nyilatkozik Reeseről. A férfi szerelmi élete a válása óta elég viharos. Járt az ausztrál színésznővel, Abbie Cornish-al, jóval a szakítás után gyereke született Alexis Knapp modell-színésznőtől és egy évig még Amanda Seyfrieddel is egy párt alkottak. A karrierje ennél kicsit kiegyensúlyozottabb. Általában főgenyákat vagy karakterszerepeket játszik független mozikban és kisebb stúdiófilmekben (Az igazság ára, A dicsőség zászlaja, Ütközések...).

Így néznek ki most a Tudom, mit tettél tavaly nyáron sztárjai

 

Így néznek ki most a Twin Peaks sztárjai 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top