Sztárok

Újabb házasság a brit királyi családban

Jó ideje tartja magát a hír, hogy újabb esküvő várható a brit királyi családban. Mégpedig olyanok mondják ki újra az igent, akik egyszer már összeházasodtak, majd aztán tíz év után elváltak. Hogy kiről van szó? A királynő másodszülött fiáról, András hercegről, és volt feleségéről, Sarah Fergusonról.

Újabb házasság a brit királyi családbanA távolság ölte meg a kapcsolatukat, de…

1986. július 23-án egy világ figyelte, amikor a Westminster Abbey-ben a haditengerészet tisztje, a jóképű yorki herceg feleségül vette a vörös hajú, vad lányt, Sarah Fergusont. András herceg választottját mindenki imádta, Sarah frissességet hozott a királyi családba, valósággal lubickolt a közszereplései alkalmával, nem volt olyan visszafogott, mint egykor jó barátnője, Diana, vagy mostanában Katalin. Csakhogy András a haditengerészetnél szolgált akkoriban, ami azt jelentette, hogy az év nagy részét távol töltötte feleségétől. Sarah pedig megelégelte, hogy férje egy évből mindössze 26 napot tölt vele és a lányaival, és 1992-ben külön költöztek, négy évvel később pedig hivatalosan is elváltak.

A világ legboldogabb elvált párja

De nem hagyományos válás volt ez. Ők ketten soha nem engedték el egymás kezét. A szakítás után is rendszeresen együtt mentek síelni, nyaralni, együtt vettek részt a lányaik iskolai rendezvényein, Sarah szervezte András negyvenedik, majd ötvenedik születésnapi partijait, és ha interjút adtak, hangsúlyozták, hogy ők a világ legboldogabb elvált párja. Ha együtt voltak, jókat nevettek, eljártak étterembe, találkoztak a barátaikkal. Pedig András hercegnek lett volna oka éppen haragudni a yorki hercegnére. 1992-ben felszarvazta őt a hercegné, amikor pénzügyi tanácsadójával vakációzott Franciaországban. A paparazzóképeken a férfi Sarah lábujjait nyalogatta. Aztán a válásuk után, hogy pénzhez jusson, Sarah könyveket kezdett el írni. Gyermekkönyvekkel kezdte, a Budgie, a kis helikopter hatalmas siker lett, de a többi nem igazán, így kiadta emlékiratait, és bizony elárult néhány pikáns dolgot a királyi családról.

Újabb házasság a brit királyi családbanMa is együtt, egy rezidencián élnek

András azonban túl jól érezte magát, és túl szerelmes volt egykori feleségébe ahhoz, hogy emiatt hátat fordítson neki, inkább pénzzel támogatta Sarah-t. A királynő is kisegítette időnként, sőt gyakran ebédeltek együtt, Erzsébet még nyaralni is meghívta Sarah-t Balmoralba, Skóciába. Miután az anyakirályné tíz éve meghalt, Andrásé lett a Windsori Nagy Parkban lévő királyi rezidencia, a Royal Lodge, ahova a herceg a volt feleségével költözött be. Azóta együtt élnek. Tulajdonképpen azóta sem a herceg, sem a hercegné nevét nem hozták hírbe senkivel, nem volt még csak futó kapcsolatuk sem. Sarah is jóval csendesebb életet él, már nem szerepel az amerikai tévékben, kerüli a reflektorfényt, többet jótékonykodik, társaságba alig jár, legfeljebb lányaival megy vacsorázni, vagy őket kíséri el jótékonysági bálokra, estélyekre.

A hírek szerint újra összekötik életüket

Sokak szerint az egész egy jól felépített terv, hogy Sarah csendes és jótékonykodó életével feledtessék a britekkel a botrányokkal teli múltját, és elfogadhatóvá tegyék a szemükben, hogy tiszta lappal indulhasson, amikor András herceg másodszor is feleségül veszi. Merthogy úgy tűnik, ez lesz a következő lépésük. Sarah október 15-én, András jövő év februárjában 53 éves lesz, nem valószínű, hogy más párt választanának maguknak, főleg hogy szemmel láthatóan soha nem hűlt ki az a szerelem, ami 27 évvel ezelőtt összehozta őket.

Újabb házasság a brit királyi családban
 

Diana hozta össze őket

1985 júniusában a királynő megkérte menyét, Diana hercegnét, hogy hívja meg egyik jó házból való barátnőjét, mert az ascoti lóverseny alkalmából adandó ebéden nincs kit ültetni a fia, András mellé. Diana régi, közeli barátnőjét, Sarah Fergusont, Károly herceg lovaspólótrénerének lányát hívta meg. András csokoládés édességgel kínálta Sarah-t, aki visszautasította őt, mondván, fogyókúrázik. A herceg azonban megígérte, hogy ha eszik egyet, akkor ő is fog. De nem így történt, Sarah pedig azzal a lendülettel jól hátba vágta a herceget. Kilenc hónappal később bejelentették az eljegyzésüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top