Sztárok

Boldog névnapot: Réka!

A névnapok naptári naphoz tartozó keresztnevek, amelyek nagy része a szentek egyházi ünnepéhez volt köthető, de manapság számos új név is felkerült a naptárakba. A magyar keresztnevek héber, görög, latin, germán, szláv vagy török eredetűek, de eredeti magyar nevek is szép számmal szerepelnek az utóneveket tartalmazó naptárakban, sőt nem ritkák azok a nevek sem, amelyet egyes írók, költők építettek be a köztudatba.

A névnapok ünneplése valamikor a középkorban kezdődött, a katolikus és az ortodox egyház hatására, majd később kilépve az egyházi keretek közül, fontos ünnepévé vált a magyar népnek.

November 10.: A mai napon a Rékák ünneplik névnapjukat

A Réka név eredete bizonytalan. Egyesek szerint török–magyar eredetű, és az Arikan névből származik, jelentése: tiszta nő, míg más források szerint germán eredetű, és patakot, vizet jelent. De vannak olyan feltevések is, hogy Ré-Ka a nap lelke. A hun mondák szerint Attila hun uralkodó feleségét hívták Rékának.

 Feladatául azt kapta, hogy tanítsa a környezetét. Mivel nagyon felelősségteljes és van gyakorlati érzéke is, ügyesen tervezi meg a saját és mások életét is. A kommunikáció is az erősségei közzé tartozik, ezért vezetőnek is kiválóan alkalmas. A párkapcsolatban intellektuális társat keres, ezért nagyon nehezen talál számára megfelelő partnert. Van benne empátia, ezért könnyen megtalálja a hangot bárkivel, de érzelmileg nehezen nyílik meg. Mindent sikerre vihet, ha elég energiát fektet bele.

Becézésük: Rékuci, Rékus, Réci, Ré

Magyar sztárok, akik ma ünneplik névnapjukat:

  • Farkasházy Réka – színésznő
  • Rubint Réka – aerobikedző
  • Kis Hegedűs Réka – modell

Köszöntsd fel a Rékákat egy doboz Raffaellóval!

RAFFAELLOBoldog névnapot: Réka!

Ropogós mandula, lágy krém, hófehér kókuszpelyhek… – egy egyedülállóan tiszta, könnyed íz, mely minden pillanatban elkényeztet.

Kedves figyelmesség minden alkalomra, remek kiegészítője egy csokor virágnak, egy nagyszerű könyvnek vagy egy üveg parfümnek.

Raffaello – többet mond minden szónál… névnapokon is.

Lájkolj és kövess minket a Facebookon is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top