Sztárok

Boldog névnapot: Szilvia!

A névnapok naptári naphoz tartozó keresztnevek, amelyek nagy része a szentek egyházi ünnepéhez volt köthető, de manapság számos új név is felkerült a naptárakba. A magyar keresztnevek héber, görög, latin, germán, szláv vagy török eredetűek, de eredeti magyar nevek is szép számmal szerepelnek az utóneveket tartalmazó naptárakban, sőt nem ritkák azok a nevek sem, amelyet egyes írók, költők építettek be a köztudatba.

A névnapok ünneplése valamikor a középkorban kezdődött, a katolikus és az ortodox egyház hatására, majd később kilépve az egyházi keretek közül, fontos ünnepévé vált a magyar népnek.

November 13.: A mai napon a Szilviák ünneplik névnapjukat.

A Szilvia név latin eredetű, a Szilviusz férfinév párja. Jelentése: erdőben lakó nő.
A mitológiai Romulus és Remus anyját hívták Szilviának.

A Szilviák arra születtek, hogy a környezetüket szolgálják. Van hozzá erejük és tehetségük, de nem biztos, hogy megtalálják magukban az elhivatottságot. Függetlenek és gyakorlatiasak. Remekül tudnak a háttérből irányítani, de nagyon erős vezetői képességeik is vannak.
Fontos számukra a szabadság és az anyagi siker.

Párkapcsolataikban inkább ők „viselik a nadrágot”, vagyis átvállalják a döntéshozó szerepét. A terheket, a felelősséget azonban nem kedvelik, így ha kedvük úgy tartja, inkább odébbállnak. Mindig a saját akaratukat helyezik előtérbe. Jó üzletasszony válhat belőlük!

Becézésük: Szilvi, Sziszi, Szilvike

Magyar sztárok, akik ma ünneplik névnapjukat:

  • Sass Szilvia – operaénekes
  • Bach Szilvia – humorista

Köszöntsd fel a Szilviákat egy doboz Raffaellóval!

RAFFAELLOBoldog névnapot: Szilvia!

Ropogós mandula, lágy krém, hófehér kókuszpelyhek… – egy egyedülállóan tiszta, könnyed íz, mely minden pillanatban elkényeztet.

Kedves figyelmesség minden alkalomra, remek kiegészítője egy csokor virágnak, egy nagyszerű könyvnek vagy egy üveg parfümnek.

Raffaello – többet mond minden szónál… névnapokon is.

Lájkolj és kövess minket a Facebookon is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top