Sztárok

Radics Gigi: “Egyszerre vagyok díva és iskolás lány”

A Megasztár-győztes fiatal lány, Radics Gigi Vadonatúj érzés című dala 10 hétig állt a rádiós játszási listák élén. Vajon mi lehet a siker titka? Talán az őszinte rácsodálkozás a világra, amelyet a szám magában hordoz, az érzés, hogy a salgótarjáni tini még most sem hiszi el, hogy számos zenei producer örömmel dolgozik vele.

A sláger minden sorában olyan, amivel a 16 éves lány azonosulni tud. Az énekesnőt épp A Dal című műsor próbáin értük utol, melyre gőzerővel készül, és együtt elemeztük a szöveget az ő életének vonatkozásában.

Eljutott Amerikába

„Ide állok arccal a fénybe, fura lett, hogy máshogy élek, nagyot fordult velem a világ” – kezdődik a dal, és ezek a szavak nem utalhatnak másra, mint arra, hogy milyen éles az ellentét a salgótarjáni diáklány és egy popdíva élete között. Márpedig Gigi a tehetségkutató által egyik napról a másikra került a fénybe, ennek minden pozitív és negatív hozadékával együtt. Mindemellett teljesült egy kiskora óta dédelgetett álma: eljutott Hollywoodba! „A Vadonatúj érzés klipjét Los Angelesben forgattuk – meséli. – Hogy valóban ott jártam, Amerikában, ma sem tudatosult bennem, ahogyan az sem, hogy megnyertem a Megasztárt, hogy az éneklésből élhetek. Túl éles a kontraszt a salgótarjáni, egyszerű családból származó, duci, gimnazista kislány és a mostani énem között. Éppúgy rácsodálkozom erre a változásra nap mint nap, mint Kaliforniában a pálmafákra.”

Radics Gigi: „Egyszerre vagyok díva és iskoláslány

 

Erőt ad a nehéz sorsú fiataloknak

„Szétosztom most ezt az álmot, túl szép, hogy én kapjam egyedül az érzést, az álomízű érzést, én, álomízű érzést.” S hogy kikkel osztja meg az álmát Gigi? „Erőt és hitet szeretnék adni a nehéz sorsú roma fiataloknak. Példát mutatni, mert az én esetem is bizonyítja, hogy igenis tehetséggel, kitartással, szorgalommal el lehet érni mindazt, amire vágyunk” – mondja az énekesnő, majd hozzáteszi, hogy ő szerencsés, mert a szülei nagyon sok áldozatot hoztak azért, hogy ő énekelni tanulhasson. Ma is a papája az, aki ott van vele a fellépéseken és segíti az útját, Giginek pedig nagy álma vált valóra az által, hogy elvihette a szeretteit – immár a saját keresetéből – Thaiföldre nyaralni.

A duci kislány nincs többé

Radics Gigi: „Egyszerre vagyok díva és iskoláslány„Sokan léptek rajtam át, de mit számít ma már. Semmi baj, már nem fáj, nem fáj. Egy új arc és egy lány ide néz most vissza rám.” Giginek korábban is csodálatos volt a hangja, de a megjelenése miatt nem tartották színpadképesnek. Ráadásul híján volt az önbizalomnak is, mert a kövérsége miatt gyakran a lelkébe gázoltak. Végül erőt vett magán és lefogyott. A Megasztár-győzelem után mai napig erre a teljesítményre a legbüszkébb. „Úgy érzem, talán épp a határozott tervem, hogy énekesnő legyek és a piszkálódások adtak erőt ahhoz, hogy képes legyek lefogyni és az emberek elé állni. Különös érzés, hogy mostanában már azt mondják, olyan vagyok, mint egy kortalan díva. Olykor, ha tükörbe nézek, még ma sem hiszem el, hogy a csinos lány, aki visszanéz rám, én vagyok.”

Nem tűri, ha kivételeznek vele

„Tudom azt, hogy honnan jöttem, van utam, hogy merre mennék, velem fordul az egész világ.” A fiatal énekesnőre nagyon szép kilátások várnak: a tengerentúlról is érdeklődnek iránta a producerek, és itthon is komolyan veszi, elismeri őt a zenei szakma. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy például Valentin-nap alkalmából a pécsi Kodály Központban lépett fel nagyszerű filharmonikusokkal a háta mögött. „Ami velem történik, az még számomra is hihetetlen, de nem akarok elszállni, megváltozni. A hétköznapokban ugyanaz a Georgina vagyok, aki voltam, nappali tagozatos középiskolába járok, és élem a diákok átlagos életét. Persze emellett stúdiózom, fellépek, így sokszor vagyok nagyon fáradt, de nem sajnálom ezt az áldozatot a sikerért, nem sajnáltatom magam. Nem igénylem, hogy kivételezzenek velem! A családom persze félt, hogy túlhajtom magam, de úgy érzem, jut mindenre elég erőm. Boldog vagyok, hogy szükség van rám a zenei életben!”

 

Első szakításáról énekelt

Gigi az Eurovíziós Dalfesztivál előszobájában, azaz A Dal című műsorban az Úgy fáj című új számát adta elő, amelyben szerelmes énje került előtérbe. „Ugyan még csak 16 éves vagyok, de engem is megérintett már a szerelem, átéltem, milyen, amikor valakiben keservesen csalódsz. Az Úgy fáj című dalom, remélem, másoknak is segít feldolgozni a szakítás utáni nehéz heteket úgy, ahogyan nekem is segített.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top