Sztárok

Ezt gondolják a sztárok Gerendás búcsújáról

Nagy vihart kavart Gerendás Péter búcsúlevele. Több sztár is megosztotta véleményét Gerendás döntéséről.

Csak úgy izzott Gerendás Péter közösségi oldala, miután közzétette búcsúlevelét, melyben elköszön az országtól. Legtöbben szimpátiájukról és megértésükről biztosították.
„Péterem… Én most sírok. Ölellek… Ölelnélek. Értelek” – írja Szily Nóra. Vágó István is szomorúságának adott hangot: „Bartók után menni… És megint hagyjuk. Szégyen” – írta Gerendás üzenőfalára. „Leírtad, amit én is leírhatnék… és sokunk. Mitől függ a hősszútűrés? Meddig ildomos? Menni, maradni? Hmmmm…” – írta Bach Szilvia a búcsúlevélre reagálva, Osvárt Andrea viszont úgy Nem hagyták szó nélkül a sztárok sem Gerendás búcsújátdöntött, inkább a többi olvasóhoz, nem közvetlenül Gerendáshoz szól.

„Nem ismerem személyesen Gerendás Pétert. Ismerem viszont az internet nyújtotta »ingyenes« szórakozási lehetőségeket, ami megöli a művészeket. Nem gondolom, hogy bűn lenne, ha valaki »csak« művész/zenész/színész, és nem jó (kapitalista) üzletember, főleg ha egy másik korban született. Kérném mindazokat, akik hallgatják, hallgatták, megosztják, likeolják, olvassák Gerendás Pétert, hogy ne áltassák önmagukat azzal, mintha pár like-kal és kommenttel tennének is valamit érte és a jelenség ellen, mert ez hazugság. A művész a közönség által van definiálva, tőle függ! Bár pillanatnyilag jóleső, de nem él meg like-okból, jókívánságokból és az internet adta ingyenes dal-/videomegosztási lehetőségekből. Lehetséges, hogy a fizetős iTuneson Gerendás Péternek még sem egy like-ja, sem egy csillagja nincs??? …Azért mert nem költ marketingre?… Bevallom, én sem tettem eddig, de most like-oltam, pontoztam és megvásároltam a dalait. A jogdíjak eljutnak hozzá. Ez így fair. Kíváncsi leszek, most hol lesz az a rengeteg rajongó. 200 Ft-ba kerül egy Gerendás-dal.
És ez nem gyűjtés, nem jótékonykodás, ez üzlet!: ő létrehoz valamit, te pedig felhasználod, »értékeled« és kifizeted az árát. Vagy nem lesz több dal.
Gyerekek, ebbe nem szól bele a politika…! Lehet tenni!
Ez rajtunk múlik. A.” – írja levelében Osvárt Andrea.

Gerendás Péter levele természetesen nem csak az ismert emberek, hanem a rajongók körében is nagy vihart kavart, az előadóművész azonban nem fűzött több kommentárt az oldalára írt bejegyzésekhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top