Sztárok

Kávézz, amennyit csak szeretnél!

Sokan nem tudjuk elképzelni, hogy milyen lehet egy reggel kávé nélkül. Nem fantáziátlanok vagyunk persze, hanem fel sem kelnénk a megszokott fekete nélkül, így nincs is mit elképzelni. Egy jó erős löket kell, hogy beinduljon a napunk, reggelit csináljunk, a gyerekeket és magunkat is elindítsuk a napi rutinon.

Kávézz, amennyit csak szeretnél!

Aztán így megy tovább az egész nap: ha egy kicsit is elfáradunk, rögtön jön az újabb adag kávé. Vagy ami szintén sokunk életének része: ha van 10 perc időnk, rögtön rohanunk kávézni, mert addig sem az íróasztal mögött ülünk, vagy valamilyen házimunkát végzünk.

Így aztán nap végére ott tartunk, hogy megittunk 5-6 vagy még több kávét, és ezek egy jelentős részét nem is azért, mert a szervezetünknek igazán szüksége volt a koffeinre, hanem csak pihenni akarunk kicsit. Nem is gondolunk közben arra, hogy a túl sok kávé, főleg hosszú távon – például azért, mert növelheti a vérnyomást – egészségtelen. Az élvezetről vagy inkább élményről és a kávéhoz kapcsolódó szeánszról mégsem tudunk lemondani.

 

Kávézz, amennyit csak szeretnél!

Pedig a „felesleges” kávék helyett ihatnánk akár koffeinmentes kávét is. Az élmény ugyanaz, a kikapcsolódást ugyanúgy megkapjuk, csak éppen az egészségtelen mellékhatásoktól búcsúzunk el. Sőt, idővel talán még arra is rájövünk, hogy a szervezetünknek nincs is szüksége annyi koffeinre, mint korábban hittük. Tehát egészségesebben élhetünk, és igazán semmiről sem kell lemondanunk, akár még többet is kávézhatunk mint korábban!

Ha pedig igazán jó választást akarunk, mindig ott az Inka! Amiben bár koffein – és gyomrot bántó savtartalom – nincs, az alapanyagául szolgáló többféle gabonának köszönhetően értékes rostok és tápanyagok forrása! Így a koffeinmentesség ellenére is kiváló reggeli ital, hiszen felfrissíti a testet szénhidrát tartalmával.

 

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top