Sztárok

Az új Yaris Hybrid: Szép és okos

Milyen a tökéletes kisautó? Elsősorban divatos formájú, vonzó megjelenésű, fürge és kényelmes - vagyis pontosan olyan, mint a Yaris, ami régóta a városlakók kedvence. A felsoroláshoz pedig tegyük hozzá a környezettudatosságot is, és máris pontos leírást adtunk a Toyota vadonatúj városi modelljéről, a Yaris Hybridről. Nem is kérdés, hogy milyen autóba illene jobban a környezettudatos és takarékos hibrid hajtás, ha nem egy olyan kiskocsiba, ami gyakran araszol a dugókban, szaporán cikázik a sávok közt és vidáman gyorsít lámpától lámpáig? Egy hibrid ilyenkor van igazán elemében, ami meg is látszik a Yaris Hybrid 3,5 l/100 km-es fogyasztásán.

Az új Yaris Hybrid: Szép és okos

Az új Yaris Hybrid a “B” szegmens első megvásárolható full hybrid hajtású autója Európában. Több mint 2,5 milliós értékesített darabbal a Yaris a Toyota legkelendőbb európai modellje, jelenleg kategóriájának egyetlen  autója, amelyhez háromféle – full hybrid, dízel és benzines – hajtáslánc is választható.

A Yaris modellcsalád ügyes térkihasználását és agilis menettulajdonságait a Hybrid Synergy Drive® (HSD) különleges vezetési élményével és gazdaságos működésével kombináló Yaris Hybrid megjelenése újabb fontos lépést jelent a vállalat európai full hybrid stratégiájának megvalósításában.

Alacsony üzemanyag-fogyasztásával (városi forgalomban a Yaris Hybrid fogyasztása mindössze 3,1 l/100 km,  mely a kategória legalacsonyabb értéke), csekély környezeti terhelésével, erőteljes gyorsulásával, kiváló manőverezésével és egyedülálló EV hajtásával a Yaris Hybrid a tökéletes városi autó megtestesítője.

Az új Yaris Hybrid: Szép és okos

 

A kiemelkedően hatékony hajtáslánc a “B” szegmens legalacsonyabb fogyasztási és CO₂-kibocsátási értékeit kínálja. Az autó átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 3,5 l/100 km, amihez a kategória legjobb, 79 g/km-es CO₂-emissziója társul és az autósok által sűrűn használható elektromos hajtás esetén  a jármű nulla NOx-, részecske- és CO2-kibocsátással halad.

Az új Yaris Hybrid: Szép és okos

 

A Yaris Hybrid nem egy szűk vásárlói réteg számára kínált modell, hiszen a vállalat tervei szerint a Yaris eladásainak 20 százalékát teszi majd ki – vagyis ez a jármű sokkal inkább egy új, egyedülálló alternatívát jelent a városi autósok számára, akik mind többet várnak el autójuktól a vezetési élmény és a fenntartási költségek tekintetében.

 

Az új Yaris Hybrid: Szép és okos
 

Az Auris Hybridet követő a Yaris Hybrid a Toyota második tömegmodellje, amelyben megjelenik a HSD technológia is. 2012-től a Toyota hibrid-kínálatában már öt modell szerepel: a Yaris Hybrid, az Auris Hybrid, a Prius, a Prius+ és a Prius Plug-in Hybrid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top