Sztárok

Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület

A Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesületet a "HEROSZ" -t a nagy magyar természettudós Herman Ottó alapította 1882-ben. Mint a legrégebbi és legnagyobb hazai állatvédő szervezet mindig is kulcsfontosságú szerepet töltött be a hazai civil társadalom e szektorában.

A Herosz tevékenysége az egész ország területére kiterjed, budapesti központja mellett, 10 helyi szervezete működik és 6 menhelyet tart fenn, éves szinten 2000 állatot fogad be, rehabilitál, nyújt nekik folyamatosan menedéket. (Kutya, macska, vadmadarak, hüllők, és egyéb kedvtelésből tartott kisállat). Tavaly 1706 állatnak találtunk sikeresen új otthont, továbbá német és osztrák szervezetekkel együttműködve külföldre is örökbe adtak évente 150 kutyát és 35 macskát gondos gazdákhoz. Ivartalanítási akcióink során 703 állat ivartalanítását végeztük el.

Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület

 

Alapítvány céljai:

  • Mai, fenntartható és reális célok lépésenkénti megvalósítása az állat- természetvédelemben.
  • Modern jövőbemutató szemléletmód átadása, arra való fokozatos „nevelés”, ennek következetes átfogó programjainak kiterjesztése.
  • aktív állat és természetvédelem, menhelyeink üzemeltetése, fejlesztése
  • együttműködés helyi, országos, európai szinten 
Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület


Megvalósult folyó projektek:

Fontos, hogy a gyerekek még idejében megtanulják az állatokkal való felelősségteljes bánásmódot, így az alapítvány Budapest, Székesfehérvár és Mohács általános iskoláiban és óvodáiban illetve menhelyein a helyi önkormányzatokkal is együttműködve éves szinten 2500, 4-10 éves gyerkőc számára tart különböző témájú előadásokat. Ezenfelül tavaly nyári napközis táboraikban 53 kis „napközisnek” sikerült 15 állatfajjal barátkoznia.

Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület

Az alapítvány a menhelyfejlesztésekre is nagy hangsúlyt fektet. Székesfehérváron madár- és macskakarantént, Budapesten kutyafuttatót, Szentesen új kenneleket építettek.
Az ivartalanítási alapon keresztül saját és a lakossági ivartalanítási akcióik 2 éve folynak, összhangban a meghirdetett nyílt napokkal, melyeken a lakosság bevonása, szemléletformálása, az állatvilág emberhez való közelebb hozása a cél.

2012-ben sikerült beindítani az Adhat vonalat is (13600-39), melynek segítségével bárki hívásonként 250 Ft-tal támogathatja a HEROSZT.

Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület

Az alapítvány célja továbbá, hogy az elkövetkező években megerősödhessen a hazai „kulturált” állat-természetvédelem. Ennek érdekében szeretnék meghonosítani a bevált nyugat-európai példákat, kiküszöbölni az szervezetek közötti ellentéteket, csökkenteni a szervezetek széthúzását az eredményesebb fellépés érdekében.

Az egyesület főtitkára, Kovács Ákos azt is hangsúlyozta, hogy a HEROSZ a teljes átláthatóság szellemében működik, így minden információ vezetett, nyilvántartott és szabadon elérhető tevékenységükről.

További információk!

Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top