Sztárok

5 tipp váratlan kiadások esetére

Egyre többször szembesülünk olyan váratlanul felmerülő költségekkel, melyekre nincs félretéve a családi kasszában. A hirtelen fizetnivalók mellett sokan tervezik lakásuk csinosítását, felújítását is - ám az egyszeri nagyobb kiadásra sokszor nincs meg egyben az összeg. Pénzügyi szakértőink segítségével összegyűjtöttünk 5 hasznos tippet az ilyen helyzetek kezelésére.

1. Tervezz előre! A hirtelen megjelenő, fejfájást okozó váratlan kiadások nagy része előre látható és tervezhető, fel lehet rá készülni – mondják szakértőink. Az esedékes autószerviz, bútorcsere, új háztartási eszköz beszerzése, javítási munkálatok sok esetben már az esedékességük előtt jóval korábban tudhatóak. Ezekre érdemes anyagilag is előre felkészülni, megvalósításukat az anyagi lehetőségek függvényében ütemezni.

2. Gondold át a nagyobb fizetnivalókat! Sokan vannak abban a helyzetben, hogy nem tudnak egy-egy nagyobb kiadást egyszerre kifizetni – ilyen lehet például a lakás régóta halogatott felújítása, festése, vagy éppen a már kiszolgált bútorok, berendezése tárgyak lecserélése. Ilyen esetben nem ördögtől való megoldás az – anyagi teherbíró-képességnek megfelelő – hitel felvétele, mely segítségével megvalósíthatóak a régóta halogatott közös álmok.

5 tipp váratlan kiadások esetére

3. Nézz szét alaposan a lehetőségek között! Számos különféle hiteltermék érhető el a pénzintézeteknél, ám ezek között nem árt alaposan szétnézni, a jó választással havi szinten több tízezer forint takarítható meg, és nem válik rémálommá a kölcsön visszafizetése. A Raiffeisen Banknak például ilyen helyzetekre kétféle személyi kölcsön konstrukciója is van: a MindigFix Személyi Kölcsön esetében minden hónapban ugyanannyit kell visszafizetni, nincsenek váratlan kamatemelések, vagy árfolyamváltozások. A Névre Szóló Személyi Kölcsön pedig pontosan a Te élethelyzetedhez igazodik.

4. Vedd számba kiadásaidat! Mennyi költesz havonta kávéra, capuccinóra, édességekre? Naponta egy 500-ast? Ez havonta 15.000 forint. Nem lenne érdemesebb inkább rendbe tenni a lakást az erre költött pénzből? Egy 600.000 forintos személyi kölcsönnek 84 hónapos futamidőre ennél kevesebb a törlesztőrészlete!*

5. Keresd az akciókat! Mindkét, fentebb említett személyi kölcsön típust most egyedülállóan kedvező kamattal veheted igénybe, így a kölcsön kamata online regisztrációval mindössze évi 18,95%. Ráadásul aktív számlahasználat esetén még ebből is kedvezményt kaphatsz. Gondold át, kérdezd meg a bankot, számodra melyik lehetőség az optimális és elérhető! *

*Az akció a 2013.04.25-től 2013.06.30-ig megkötött kölcsönszerződésekre vonatkozik, részletes leírását a Lakossági Kondíciós Lista tartalmazza. A Bank az egyedi hitelbírálat során az ügyfelet minősítési kategóriába sorolja, ennek megfelelően ügyfél A1-től eltérő kategóriába is kerülhet. Az egyedi kamat és THM érték az ügyfélre megállapított minősítési kategóriához igazodik, amely eltérhet a feltüntetett értéktől. Az A2 illetve A3 kategóriákra vonatkozó kondíciók megtalálhatóak a vonatkozó Lakossági Kondíciós Listában. A 4. pontban feltűntetett példa a NévreSzóló Személyi Kölcsönre vonatkozik.

Reprezentatív példa NévreSzóló Személyi Kölcsön: kölcsönösszeg: 600 000 Ft, futamidő: 84hónap, hitelkamat: 18,95%, típusa: változó, THM: 21,1%, fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 1 093 547 Ft, hitel teljes díja: 493 547 Ft, hitelbírálati díj: 6 000 Ft, kamat: 487 547 Ft, a havi törlesztőrészlet összege: 12 947 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top