Sztárok

Kiss Ramóna: “Sokszor sokkhatás alá kerültem”

A Barátok közt színésznője a forgatások alatt nehezen viselte karaktere szenvedését, a jelenetek felvétele után pedig kellett egy kis idő, hogy visszarázódjon a valóságba. Miközben tudta, hogy számos nőtársa pontosan ezeket a megaláztatásokat viseli el mindennap. Az interjúban arról is mesélt, mit szólt párja ahhoz, amikor meglátta a verés utáni sminkben...

 

Kiss Ramóna: „Sokszor sokkhatás alá kerültem„A stúdióban is néma csend volt a jelenetek után”


– Téged nem bosszantott, hogy Zsófi ennyi ideig tűri a terrort, a családon belüli erőszakot?

– A forgatókönyv olvasása közben én sem akartam elhinni, hogy Zsófi ilyen hosszú ideig nem lép. Aztán a forgatások alatt rájöttem, hogy tényleg lehet ennyire ragaszkodni valakihez, hisz a másik pontosan tudja, hogyan hitesse el veled, hogy nélküle már élni sem tudsz és levegőt venni sem.  

– Hogyan élted meg a forgatásokat?
– Sokszor sokkhatás alá kerültem. Nem is a fizikai bántalmazás, hanem a lelki terror viselt meg nagyon. A mondatok, a tettek. Rékasi Károly elképesztően profi színész, tökéletesen átéli a szerepét, és láttam a szemében a dühöt, a haragot, amivel elősegítette, hogy beleéljem magam az adott szituációba. A stúdióban is néma csend volt a jelenetek után. Nekem pedig a végén mindig vissza kellett rázódnom: szerencsére ez a sorozat, és nem a valóság. Közben pedig mégis, hisz a világban nagyon is jelen van a nők elleni, a családon belüli erőszak.

Ilyen volt, ilyen lett - galéria!
Ilyen volt, ilyen lett – galéria!

Kiss Ramóna: „Sokszor sokkhatás alá kerültem„Anyukám és a nagymamám inkább felálltak és kimentek a szobából”

– Gondolkodtál közben azon, hogy hány olyan nő nézheti a sorozatot, akiknek naponta szembe kell nézniük az agresszióval?
– Sokat. Sőt! Kaptam megkereséseket nőktől, akik azt mondták, döbbenetesen élethűen hoztam a szerepet, és sokan írták, hogy ilyen helyzetben vannak. Félelmetes volt belegondolni, hogy több száz nő nézi a sorozatot, aki keresztülmegy ezen nap mint nap.

– Kihatott-e bármennyire is Kiss Ramónára Szentmihályi Zsófi sorsa? Mennyire lehet különválasztani a ti munkátokat a privát élettől?
– Én mindig megpróbálom otthagyni a munkát a munkahelyen, de nem olyan egyszerű. Általában a családdal és a párommal átbeszélem, hogy mi történt aznap. Most viszont néha csak arra vágytam, hogy egyedül legyek, főzzek egy vacsorát. Mindegy, csak visszahúzódhassak a kis kuckómba.

– A családod megnézte azokat a részeket, amikor Zsolt bántja Zsófit?
– Igen. De anyukám és a nagymamám inkább felálltak és kimentek, mert még annak ellenére is nehezen viselték, hogy tudták, ez csak egy szerep. A párom is megnézett egy-két részt, de őt akkor sokkoltam a leginkább, amikor hazaállítottam a verés utáni sminkemben. Nem tudott rám nézni, kérte, hogy azonnal mossam le.

Kiss Ramóna: „Sokszor sokkhatás alá kerültemMi lesz Miklós és Zsófi sorsa?

– Az évadzáró részben Zsófi és Miklós között elcsattan egy csók. Mit gondolsz, miért menekül egy idősebb férfi karjaiba?
– Miklós mentette meg Zsófit Zsolttól, bár nem szabad elfelejteni, hogy a házasságuk is miatta futott zátonyra. Mégis most a megmentőjét látja benne, aki iránt úgy tűnik, hogy gyengéd érzelmeket táplál. A kérdés csupán az, hogy ez tényleg csak a körülményeknek szól vagy az embernek.

– Mik a terveid a nyári szünetre?
– Jövő héten még forgatok, aztán jöhet a pihenés. A színházban is véget ért a próbaidőszak. Sok időt szeretnék a Balatonon tölteni, és a családdal még többet, de külföldi tervek is vannak. Csapatostul utaznánk el, de egyelőre még semmi konkrét ötlet nincs.

– Sokat lehetett olvasni mostanában az esküvőszervező cégedről. Most akkor azzal mi a helyzet?
– Jó is, hogy kérdezed, szerettem volna tisztázni a cikkeket. Én elsősorban színésznő vagyok, és csak utána minden más. A Barátok közt mellett az utóbbi két évben, hála istennek, besűrűsödtek a színházi munkáim, aminek én nagyon örülök, ezért most csak és kizárólag ezekre e munkákra és a színészetre szeretnék koncentrálni! Ennyi a lényeges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top