Sztárok

Börtönőr és 17 éves hajléktalan tarol idén a brit X-faktorban – videó

Szeptember 7-én nálunk is elindul az új szezon, a briteknél pedig már augusztus 31-én megkezdődött az X-Faktor 10. évada. Megnéztük, milyen a felhozatal a modern cirkuszban.

Már pár éve rohamosan csökken a brit X-Faktor nézettsége, de így is ráver a konkurens Voice-ra. Nálunk három év után négy mentorból három búcsúzott a műsortól, és a szigetország lakói sem félnek a változásoktól. Idén például a – Csillag születikhez hasonló teheségkutatókban már bizonyított – Sharon Osbourne is csatlakozott a zsűrihez.
A brit mentorokat – Louis Walsh, Sharon Osbourne, Gary Barlow, Nicole Scherzinger – pont úgy megtalálják az önjelölt magukat tehetségesnek gondoló, eltévedt lelkek, mint a rejtett kincsek. Bár tény, hogy Simon Cowell – ő az amerikai verzióban mentorkodik idén – karaktere továbbra is hiányzik a műsorból, megnéztük az új évad felhozatalát, és kíváncsian várjuk a negyedik magyar szezont.

A legtehetségesebb börtönőr
Kétségtelen, hogy az este legnagyobb durranása a 36 éves Sam Bailey előadása volt. A börtönőrként dolgozó asszonynak állva tapsoltak a mentorok, ami nem is csoda, elég volt 10 másodpercig hallgatni Beyoncé slágerét. (Az előadás 2:10-nél kezdődik.)

17 éves felnőtt kamasz
A mindössze 17 éves Hannah Barrett mindenkit megríkatott előadásával – beleértve saját magát is. Hannah Emili Sandé dalát énekelte – ami nem ismeretlen a magyarok előtt sem, hiszen erre a dalra adta elő az első produkcióját az Attraction. A pletykalapokból már azt is megtudhattuk, hogy a lány édesapja elhunyt, édesanyjával nem túl jó a viszonya. Hannah utcára került, most egy fiataloknak fenntartott szálláson él, de úgy érzi, mintha hajléktalan lenne. (Az előadás 3:00-nál kezdődik.)

Az egyéniség
Minden évben akad legalább egy olyan előadó, aki sokkal inkább az egyénisége, mintsem a remek énekhangja miatt kerül be a legjobb 12 közé. Nincs ezen értelme vitázni, Madonna sem egy Aretha Franklin, mégis imádjuk. Természetesen az első brit X-Faktorban is megjelentek a „fura frizurák”. Közülük is a kedvencünk Fil Henley gitártanár, akinek a mentorokkal való flörtölésénél csak a hajrázása volt kínosabb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top