Sztárok

Alig negyedóra alatt vált el a médiacézár és neje

Rupert Murdoch megállapodott feleségével a válás feltételeiről. A férj szerint házasságukat már nem lehetett megmenteni.

A 82 éves Rupert Murdoch amerikai médiamágnás, a News Corporation kiadóvállalat és a 21st Century Fox szórakoztatóipari óriás elnöke 14 évi házasság után vált el harmadik feleségétől, a 44 esztendős Wendi Dengről. A férj júniusban nyújtotta be a válókeresetet, néhány héttel az előtt, hogy döntött vállalatbirodalmának kettéosztásáról. A milliárdos arra hivatkozva kérte a frigy felbontását, hogy az visszafordíthatatlanul tönkrement. A pletykák szerint a volt brit miniszterelnök, a szintén nős Tony Blair elcsábította Murdoch szépséges nejét.

A vagyonmegosztásról annyi kiszivárgott, hogy a feleség kapja meg a házaspár pekingi otthonát, valamint Murdochnak a manhattani Ötödik sugárúton található lakását, amelyet 2004-ben akkor rekordnak számító összegért, 44 millió dollárért vásárolt meg. A mindössze negyedóráig tartó bírósági tárgyalás végén Deng öleléssel búcsúzott leendő exférjétől. A válás még nem végleges, de a vagyonmegosztásról – vagyis a nyilvános válóper elkerüléséről – szóló megállapodás megkötése fontos lépés volt az afelé vezető úton.

Alig negyedóra alatt elvált a médiacézár és neje

Deng a News Corp által birtokolt hongkongi Star TV-nél volt alkalmazásban, amikor 1997-ben megismerkedtek, és Murdoch személyi tolmácsa lett. A pár két évvel később kelt egybe, miután a médiamogul elvált előző feleségétől, Annától, akivel 31 évig élt házasságban. Murdochnak és Dengnek két gyereke született: a most 12 éves Grace és a 10 esztendős Chloe. A médiamágnásnak előző házasságaiból négy gyereke van: Prudence, Lachlan, James és Elizabeth. Nekik a kicsikkel ellentétben nemcsak részvényeik vannak a családi trösztben, hanem szavazati joguk is.

Bár Dengnek hivatalos szerepe nem volt a News Corp irányításában, az asszony Murdoch bizalmas tanácsadója volt, elsősorban a Kínával kapcsolatos ügyekben. A feleség igazán akkor került reflektorfénybe, amikor egy 2011 júliusában megtartott brit parlamenti meghallgatáson – amelyet a News Corp lapjainak telefonlehallgatása által kirobbantott botrány ügyében tartottak – elhárított egy férje felé dobott és neki szánt borotvahab-tortát. A sajtóban az incidens után ragadt rá a „tigrisfeleség” elnevezés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top