Sztárok

AZ ÜNNEPEK KÖZELEDTÉVEL IS VIGYÁZZUNK EGÉSZSÉGÜNKRE!

Az ünnep a szeretet és a hangulatos közös ebédek, vacsorák időszaka. Most kiemelten fontos tehát, hogy vigyázzunk az egészségünkre, és figyeljünk arra, mit eszünk!

AZ ÜNNEPEK KÖZELEDTÉVEL IS VIGYÁZZUNK EGÉSZSÉGÜNKRE!

Nemcsak az elhízás veszélye fenyeget a mai mozgásszegény világban, hanem a cukorbetegség is, mely mára már népbetegség lett.
A lényeg a prevenció lenne!

A cukorbetegség a glükóz valamilyen feldolgozási zavara, mely a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormonnal függ össze. Alapvetően két típusa létezik. A kialakulás okai, a tünetek és a kezelés az egyes típusokban eltérő.

1-es típusú cukorbetegség

Ez egy autoimmun betegség, melyet az abszolút inzulinhiány okoz. Hátterében az áll, hogy a szervezet immunrendszere nem ismeri fel a saját sejtek egy részét, és autoimmun gyulladás miatt elpusztulnak a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjei.

Ez a diabétesz bármely életkorban előfordulhat, de leggyakrabban gyermek- és fiatal felnőttkorban jelentkezik. Az 1-es típusú diabétesz általában a diabéteszes esetek 10%-át teszik ki, Magyarországon is egyre nő ennek a típusnak a gyakorisága.

AZ ÜNNEPEK KÖZELEDTÉVEL IS VIGYÁZZUNK EGÉSZSÉGÜNKRE!

 

2-es típusú cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegség az élelmiszerek glikémiás indexével (GI) áll kapcsolatban, ugyanis minél magasabb a glikémiás indexe a szénhidrátnak, annál gyorsabban szívódik fel, és jut a vérbe, és annál nagyobb inzulintermelésre serkenti a szervezetet.

Ezek a gyors felszívódású szénhidrátok (leginkább a fehér cukor és a liszt) nem dolgoztatják meg a szervezetet, elfogyasztásuk után azonnal fel tudnak szívódni, ezért magas a GI-jük. Cukor pedig majdnem minden élelmiszerben van már, így különösen körültekintőnek kell lennünk. A test a szénhidrátokat glikogén formájában tárolja az izmokban és a májban. Amikor az izmok erőteljesebb munkát végeznek, akkor a glikogént használják energiaforrásnak. Amennyiben szénhidrátot fogyasztunk, a kiürült glikogén raktárak újra betöltődnek. Ellenben, ha az izmok nem végeznek intenzív munkát, nem ürülnek ki ezek a raktárak. Ha ilyenkor magas GI-jű szénhidrátot fogyasztunk, a szervezet csak zsírban tudja elraktározni a tápanyagot.

AZ ÜNNEPEK KÖZELEDTÉVEL IS VIGYÁZZUNK EGÉSZSÉGÜNKRE!

 

Ez a fajta cukorbetegség tehát szorosan összefügg az elhízással. Mivel az egyik kulcs a mozgás, így kezdetben a probléma életmódváltással is orvosolható lenne: ha figyelünk a helyes táplálkozásra és a rendszeres sportra.

 

A cukorbetegség és a FLABéLOS

AZ ÜNNEPEK KÖZELEDTÉVEL IS VIGYÁZZUNK EGÉSZSÉGÜNKRE!A cukorbetegség kezelésében a gyógyszerek mellett fontos az életmódváltás, melynek legfontosabb eleme a mozgás. Azonban gyakran az életkorból, mozgásszervi megbetegedésekből vagy a túlzott elhízásból adódóan a napi aktív mozgás nehezen kivitelezhető.

Ezért kiváló megoldás a FLABéLOS rendszeres használata, hiszen a szervezet, illetve az ízületek megterhelése nélkül 10 perc alatt 50 perc edzőtermi munkát tudnak vele végezni. Túlsúly esetén elősegíti a testzsír csökkenését, ami önmagában is jótékonyan hat a cukorháztartás rendezésére.

A FLABéLOS-szal végzett aktív mozgás növeli a sejtek inzulinérzékenységét, csökkenti a vércukrot, így segít helyreállítani a glikémiás egyensúlyt. Az egész test ÁTMOZGATÁSA révén növeli az izomerőt, javítja a kondíciót.  Segíti a vérkeringést a kapilláris erek- a mikrovaszkularizáció szintjén, javítja az oxygenizációt. A Flabelos hatása cukorbetegségben kedvezőbb, gyorsabb a hagyományos testmozgásokhoz képest!

Ha többet szeretne tudni a FLABéLOS jótékony htásairól, látogasson el weboldalunkra: www.mediwel.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top