Sztárok

Hient dallopással vádolják

Hient azzal vádolják, hogy A dal döntőjébe jutott száma túlságosan emlékeztet egy nyári slágerre.

Hient dallopással vádoljákRajongók és hallgatók vádolják azzal Hient, hogy dala, mely A dal döntőjébe jutott, valójában a Daft Punk együttes Get Lucky című számának koppintása, írja a Bors.

„Megtisztelő ez a figyelem. Ha egy dalról röviddel a megjelenése után már beszélnek, illetve más, nemzetközileg elismert dalhoz hasonlítják, az azt jelenti, hogy jól dolgozott a művész, aki jelen esetben nem más, mint maga Hien, hiszen ő a The Way I Do zeneszerzője. Mi nem vettük észre a hasonlóságot, de abban semmi rossz sincs, ha egy adott zenei irányzaton belül hasonló harmóniák, hangulatok vannak. Ez a legtöbbször kikerülhetetlen” – kommentálta a helyzetet Hien sajtóreferense, és az újság által megkeresett zenei szakértő is úgy gondolja, hogy bár a dalok lüktetése és a basszus hasonlít, azért ez nem egy kísérteties egyezés.

Kiderült ráadásul az is, hogy az MTVA-nál is szakértői vizsgálat előzi meg a döntést, hogy egyáltalán mely dalok kerülhetnek be a döntőbe, szóval maga a tény, hogy Hien száma bekerült, már egyúttal azt is jelenti, hogy az MTVA eredeti és önálló dalnak tekinti. Az ilyen vádak egyébkén egyáltalán nem ritkák a verseny során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top