Sztárok

Miért van ennyi botrány és fájdalom Julia Roberts családjában?

Julia Roberts féltestvére, Nancy Motes halálát túladagolás okozta, és bár eleinte szóba került, hogy Julia Roberts 37 éves féltestvére véletlenül vett be több gyógyszert, később egy hosszú búcsúlevél is előkerült. Motes vőlegénye pedig a színésznőt okolja azért, hogy a depresszióra hajlamos Nancyt az öngyilkosságot követett el.

Nancyt kikészítette?

Az a tény, hogy Nancyt nem sokra tartotta a családja, és ő sem érezte úgy, hogy a Roberts családhoz tartozna, a nő korábbi Twitter-bejegyzéseiből is kiderül. Egy interjúban pedig arról beszélt Nancy, hogy túlsúlya miatt Julia folyton megjegyzéseket tett. “Szerettem volna én is kipróbálni magam mint színésznő, de Julia szerint túl kövér vagyok” – mesélte augusztusban Nancy, akit különösen bántott, hogy másik két testvére, Eric és Lisa is színészek, mégsem bátorították. Igaz, Nancy szerint igazán csak Juliának lett volna lehetősége őt támogatni.
Az elhunyt nő vőlegénye a napokban azt állította, hogy Nancy az összes sérelmét és fájdalmát leírta a nyolcoldalas búcsúlevelében, amelyből három oldal csak Juliának szólt. A férfi azt állítja: színtiszta hazugság, hogy Julia segíteni akart a testvérének, hiszen ahol tudta, megalázta és kizárta az életéből. Julia Roberts ezzel szemben azt állítja, hogy bármikor Nancy rendelkezésére állt, aki azonban nem kért tőle segítséget. Mindezt a vőlegény is elismerte, de hozzátette: Nancy azért nem kért segítséget, mert tudta, hogy nem is kapott volna.

Megnézem
Összes kép (1)

Lisa hamar megbocsátott

Nem Nancy volt az egyetlen a Roberts családban, aki vitában állt a híres Juliával. Lisa, a sztár nővére sokat segített Juliának a karrierje beindításában. 1985-ben hozzá költözött New Yorkba a frissen érettségizett Julia, de később nem tűnt túl hálásnak, hogy Lisa – aki szintén színészként akart megélni – meghallgatásokat szervezett neki. Ez persze megint Lisa verziója, de azt gyakran elfelejti hozzátenni, hogy Julia megannyi későbbi filmjében (Az Ízek, imák, szerelmek, Mona Lisa mosolya, A zűr bajjal jár, Szóbeszéd vagy az Oltári nő) szerepelt. Julia többször kijelentette, hogy nagyon is büszke a testvérére. A People magazinnak csakis elismerősen beszélt Lisáról, és elmondta, hogy szoros a kapcsolatuk.

Megnézem
Összes kép (1)

Bátyja őt okolta a sikertelenségért

Julia és bátyja, Eric rossz viszonya közismert volt, nagyjából 1994-től nem is beszéltek egymással. A férfi sértettségét sokan jogosnak vélték, egyesek szerint ugyanis Eric volt az, aki elintézte, hogy Julia a Micsoda nő! című film főszereplője legyen, pedig Richard Gere nem akart vele dolgozni. Eric akkoriban nagyon ígéretes színésznek számított, és adtak a szavára, befolyásos barátai pedig szívesen segítették a húgicát. Amikor azonban fordult a kocka, és Julia került jobb helyzetbe, egyáltalán nem volt készséges, és nem akarta a bátyját “benyomni” sehova. “Soha nem volt köztünk igazi ellenségeskedés, egyszerűen csak mindketten erős akaratúak vagyunk, és bár b… meg után rácsaptuk egymásra a telefont, aztán nem beszéltünk. De ennek vége, amióta Julia ikrei megszülettek, ma már minden nap beszélünk telefonon – mesélte a Daily Beast interjújában Eric. A testvérek rossz kapcsolatáról először az Independent írt 2001-ben, és négy évvel később már a békülésről lehetett olvasni.

Megnézem
Összes kép (1)

Anyja több törődést akar

Julia édesanyja, Betty viszonya sem volt éppen kiegyensúlyozott az elmúlt évtizedekben. Valójában a kettőjük gondjait az okozta, amikor Betty másodszorra is férjhez ment, az alkoholista és erőszakos férfi pedig terrorban tartotta Juliát és a testvéreit. Mindannyian igyekeztek mihamarabb elköltözni otthonról. A sikerei csúcsán pedig Juliának már nemcsak kedve, de ideje sem volt hazalátogatni, bár rendszeresen beszélt telefonon az anyjával, és hívta magával, ahova csak tudta. Betty egészsége azonban nagyon megromlott 15 évvel ezelőtt, és bár Julia magára vállalta a kezelés költségeit, az asszonynak fájt, hogy csak anyagi támogatást kap a lányától. Mostanra megbékélt Juliával, bár a National Enquirer magazin sokszor megpendítette az elmúlt években is, hogy Betty és Julia kapcsolata nem éppen rózsás.

Megnézem
Összes kép (1)

Unokahúga kiáll mellette

Miközben az egész család időről időre negatív színben tünteti fel Juliát, egyedül a sztár unokahúga, Emma az, akinek nem volt még rossz szava a sztárra. Emma már maga is színész, és egyre sikeresebb, keresettebb. Gyerekkora óta szoros a viszonya a nagynénjével, mivel Julia sokszor elvitte őt a filmforgatásokra, közös programokat szervezett vele. Igaz, a közös családi ebédek kimaradtak, miután Emma szülei, Eric és Kelly válópere megkezdődött. “Apu azért nem beszélt Julia nénivel, mert nem mellé állt a válóper során. Szerintem pedig Julia azt tette, amit helyesnek gondolt” – mondta a lány, aki ma is jobban kötődik nénikéjéhez, mint az apjához. “Apámat csak a Twitteren követem. Ha ezt egyáltalán kapcsolatnak lehet nevezni, akkor ennyi vele a kapcsolatom” – folytatta Emma.

Megnézem
Összes kép (1)

A Roberts családban tehát tényleg mindenkinek erős az akarata, és szeretné a saját igazát bebizonyítani. És hogy miért éppen Juliával kerül mindenki összetűzésbe? Valószínűleg csak azért tűnik úgy, hogy Julia a család fekete báránya, mert ő elég híres ahhoz, hogy írjanak a konfliktusairól, a többiek vitái pedig érdektelenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top