Sztárok

A kihagyhatatlan íz

John Montagu, Sandwich grófja nem is gondolta volna, hogy a kártya iránti szenvedélyével sikerül beírnia magát a gasztronómia történetébe. Az angol úr híres volt arról, hogy nemigen szeretett játék közben felállni az asztaltól, így megkérte szolgálóit, tegyenek neki egy szelet húst két szelet kenyér közé. Minderre azért volt szükség, hogy a gróf ne zsírozza össze a kezével kártyalapokat. Ekkor 1769-et írtunk.
A kihagyhatatlan íz

Azóta sok idő telt el, számos kártyaparti kezdődött, majd ért véget, végül merült teljes feledésbe. Ám a szendvics azóta sem ment ki a divatból. Sőt! Egyszerűségével és változatos ízvilágával egyszerre kenyerezi le az agglegényeket és a nagycsaládosokat. A különféle szendvicsvariációknak pedig csak a fantázia szabhat határt. Ugyan a vélemények megoszlanak arról, mi is tesz egy szendvicset hamisítatlan szendviccsé, ám azt bátran kijelenthetjük, hogy a hús, a zöldség és a sajt hármasa elengedhetetlen a finom étel elkészítéséhez. Ezek közül is érdemes kiemelni a sajtokat, azokon belül is a camembert-eket, melyek önmagukban képesek új ízeket vinni a legátlagosabb szendvicsekbe is.

A camembert az érlelt lágy sajtok egyik klasszikusa. Hazai képviselője a Tihany Válogatás Szendvics Camembert, nemcsak kiváló minőséget és ízt, de változatos kombinációkat is kínál. A Tihany Szendvics ugyanis a natúr sajtokon kívül különböző fűszernövényekkel (metélőhagymás, fűszeres) ízesített változatokat is kínál. A legújabb termékük pedig paradicsomos-gombás ízben került a polcokra. Elsőre talán meglepően hangzik, de érdemes megkóstolni! A camembert tökéletes harmóniát alkot az enyhén gombás ízvilággal, amit remekül kiemel a paradicsom zamata. S hogy mi mindenhez jó még a paradicsom és a gomba–camembert párosa? Például salátákhoz, olaszos egybesült ételekhez és természetesen a borokhoz.

A kihagyhatatlan íz

Az új ízhez új játék is dukál, amellyel két hétig formatervezett uzsonnásdobozokat nyerhet. Látogasson el a Sajtbisztró Facebook-oldalára, ahol virtuálisan készítheti el kedvenc szendvicsét. Eldöntheti, milyen hozzávalókat szeretne látni a két kenyérszelet között, majd a kész művet megkoronázhatja egy ízben passzoló Tihany Szendvics Camembert-rel. A szendvicséből akár kóstolót is küldhet ismerőseinek!

Jó étvágyat, jó szórakozást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top