Sztárok

Friss hírek Schumacherről

Menedzsere szerint kis előrelépéseket mutat az expilóta állapota.

További kis előrelépéseket mutat Michael Schumacher állapota. A felgyógyulását azonban változatlanul nem lehet megjósolni – mondta el egy vasárnap éjjeli tévéadásban Sabine Kehm, a 15 hete súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es világbajnok menedzsere.

Az ARD német közszolgálati televízió egyes csatornájának talk-showjában Sabine Kehm leszögezte, hogy prognózisokat az orvosoktól sem kapnak a grenoble-i kórházban mesterséges kómában tartott Schumacher gyógyulási esélyeire vonatkozóan. Mint mondta, nincs az az orvos, aki egy ilyen kérdésre választ tudna adni, mivel “minden eset egyéni”.

Vannak kisebb jelei a javulásnak, amelyek természetesen nagyon megörvendeztetnek bennünket, és komoly biztatást jelentenek számunkra – mondta a menedzser. – De ezek csak rövid pillanatok, olyanok, amilyenekről már korábban beszéltem, az öntudat és az ébrenlét pillanatai, s ez önmagában is jó hír” – fogalmazott Kehm a hétszeres Forma-1-es világbajnok német expilóta állapotáról. “Valaki ébren lehet úgy, hogy közben »nincs a tudatánál« vagy »nem tud a környezetével kapcsolatba lépni«. Ez azonban valójában egyfajta előfeltétele annak, hogy tovább tudjon lépni” – magyarázta a menedzser.

Szavaival Sabine Kehm lényegében csak megismételte azokat a fejleményeket, amelyek legutóbbi, tíz napja közzétett írásos nyilatkozatában már szerepeltek. Részletekről azonban ezúttal sem kívánt beszélni, a család magánszférájára hivatkozva.

A 45 éves Schumacher – aki 2012 végén végleg visszavonult a Forma-1-től – december 29-én, a franciaországi Méribelben síbalesetet szenvedett, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartják őt az orvosok, és január végén kezdték el a fokozatos felébresztését.

Friss hírek Schumacherről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top