Sztárok

Közmunkára ítélték Berlusconit

A házi őrizet helyetti közmunkavégzést az olasz politikus kérelmezte a bíróságtól. A kérelemre az ügyészség is igent mondott.

Egy év közhasznú munkavégzésre ítélte Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt – aki egy hónapja hivatalosan is elvált a feleségétől – a milánói bíróság. Az adócsalásért tavaly elítélt 78 éves politikus Milánó mellett, az Arcoréban levő villájához közeli Cesano Boscone településen, egy idősotthonban végez majd szociális munkát hetente legalább egy alkalommal négy órán át. Az idősotthont a Sacra Famiglia katolikus alapítvány működteti. Berlusconi nem hagyhatja el Lombardia tartomány területét, de előzetes kérelemmel Rómába utazhat keddtől csütörtökig, amikor az olasz parlament ülésezik, politikai tevékenysége végzése céljából. Csütörtök este 23 óráig vissza kell térnie Lombardiába.

A volt négyszeres olasz miniszterelnököt tavaly augusztusban ítélték el jogerősen adócsalásért az úgynevezett Mediaset-perben. A 2005-ben kezdődött perben a milánói ügyészség azzal vádolta Berlusconit, hogy a kétezres években több mint 7 millió euró (mintegy kétmilliárd forint) televíziós közvetítési díjat nem fizetett be. A politikust tavaly november 27-én kizárták az olasz parlamentből, majd két évre eltiltották a közhivatal-viseléstől, s ennek következtében nem indulhat az európai parlamenti választásokon sem.

Közmunkára ítélték Berlusconit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top