Sztárok

“Minden este imádkoztam, hogy énekes legyek” – Michael Bublé

Három Grammy-díjat zsebelhetett már be Michael Bublé, aki novemberben Budapesten is színpadra lép végre. 20 érdekességet szedtünk össze kedvenc trubadúrunkról.

1. Csupán 13 éves volt, amikor a családja felfedezte, mennyire tehetséges. A kis Michael egy autóút során a White Christmas című számot énekelgette a famíliának. Az édesanyja szerint ugyan Bublé kétéves kora óta mondogatta, hogy énekes lesz, de azt gondolta, hogy majd kinövi a fia ezt a hóbortot. “Én pedig minden este imádkoztam, hogy énekes legyek” – mondta egy interjúban Michael.

2. Bublé kettős állampolgár: ugyanannyira mondja magát kanadainak, mint olasznak, hivatalosan pedig kilenc éve kettős állampolgár.

3. Halászcsaládból származik, és 14 éves korától hat éven át minden nyáron az édesapja mellett dolgozott halászként. Ezt a munkát tartja a leginkább emberpróbáló feladatnak a világon, és minden esetben tisztelettel beszél azokról, akik így keresik a pénzüket.

4. Éjszakai bárokban lépett fel 16 éves korától. Mindezt a nagyapjának, Demetrio Santagának köszönhette, aki a fellépésekért cserébe vízszerelői munkálatokat ajánlott fel a klubvezetőknek. “Fiatalkoromban a nagyapám volt a legjobb barátom” – mondta egyszer Michael Bublé, aki később egy lemezt is ajánlott a nagyapja tiszteletére.

5. Több különböző nyelven is képes előadni a dalait, ebben a származása is sokat segített. A nyelvérzéke pedig minden tanára szerint kiváló. Amikor például Thaliával lépett fel (akit mi itthon a Rosalinda és más latin-amerikai sorozatból ismertünk meg), spanyolul viccelődött, és magabiztosságából kitűnt, hogy felesége mellett jól megtanulta a nyelvet.

6. Bublé soha nem tanult kottát vagy dalszöveget írni, legalábbis saját bevallása szerint, és csak a megérzéseit használja, ha dalszöveget komponál.

7. Idén ünnepelte a harmadik házassági évfordulóját. Felesége, Luisana Lopilato argentin színésznő tavaly augusztusban hozta világra a kisfiukat, Noah Bublét, akiért Michael valósággal rajong. A zenész a csuklójára tetováltatta kisfia nevét, hogy ezzel is kifejezze a ragaszkodását.

8. A házaspár rengeteg közös programot szervez, ilyenkor azonban sokszor Luisana vagy Michael szülei is elkísérik őket, hogy esténként vigyázzanak a kis Noahra. “Fontos nekünk a kettesben töltött idő, bármennyire szeretjük a fiunkat” – mondta a zenész.

9. Egy feldolgozáshoz Reese Witherspoont választotta duettpartnernek, amivel sokakat meglepett. Bublé azonban szereti a különleges párosításokat, és a Johnny Cash című film óta odavan a színésznő hangjáért.

10. Az interneten számtalan gif készült már Bublé fellépéseiből, amit az énekes egyszer úgy kommentált, hogy neki a közönség szórakoztatása a legfőbb feladata, ezért nem bánja, ha bármilyen vicces anyag jelenik meg róla. Amúgy maga is szívesen viccelődik, és a rajongói éppen ezt kedvelik benne.

11. 17 évesen megnyert egy kanadai tehetségkutató versenyt, de az igazi hírnevet azzal szerezte meg magának, amikor 2000-ben fellépett az akkori kanadai miniszterelnök, Mulroney lányának az esküvőjén.

12. Hollywood című videoklipjében Bublé a szintén kanadai énekest, Justin Biebert parodizálta ki, ám később egy interjúban megvédte: “Ha én ilyen fiatalon lettem volna híres, valószínűleg én is egy p…cs lennék! Ő még csak egy gyerek, nem kell komolyan venni.”

13. Az, hogy a rajongói iránt alázattal viseltetik, az köztudott. Szívesen teljesíti a kéréseiket, a koncerteken beszélget velük, ha úgy látja, hogy erre van szükségük. Az egyik legemlékezetesebb történet Sam Hollyman fellépéséhez fűződik: a 15 éves fiú lenyűgözte a hangjával a sztárt, és Birminghamben fellépett vele.

14. Emily Blunt színésznővel komoly kapcsolata volt, de arról csak tavaly beszélt, hogy a szakításuk után terápiára járt. 2005-től három éven át volt együtt a pár, el is jegyezték egymást, de nem sokkal később rájött a színésznő, hogy nem tudja Bublé mellett elképzelni a hátralevő életét.

15. Bublé élete nagy szerelmét, Luisanát nem sokkal azután ismerte meg, hogy szakított Emily Blunt színésznővel. A zenész nem is hitte, hogy ilyen hamar sikerül megismerkednie valakivel, alig egy évvel később pedig már meg is tartották az eljegyzésüket. Ennek ellenére Bublé halogatta az esküvőt, amitől szabályosan rettegett.

16. Színészként is kipróbálta magát, elsőként az Óvakodj a szöszitől! című produkcióban vállalt igazán értékelhető szerepet. Korábban az X-akták sorozatban tűnt fel egy kisebb jelenetben, de ez igazán nem számottevő. Ezen kívül még kétszer láthattuk tévében, ebből egyszer saját magát alakította a Las Vegas című sorozatban.

17. A zenész 15 különböző jótékonysági alapítványt támogat rendszeresen pénzzel és ingyenes koncertekkel. Ezek között van olyan csoport, amelyik a gyermekek elleni erőszakkal veszi fel a harcot, mások a katasztrófák utáni helyreállítómunkákban vesznek részt, vagy oktatnak, művészetet pártolnak, hajléktalanokat etetnek.

18. Michael Bublé rendszeresen úgy fejezi be a koncertjeit, hogy mikrofon nélkül énekel, s ezt remélhetőleg a magyar közönség is átélheti a budapesti koncerten.

19. Karrierje beindulása előtt Bublé újságírónak készült, és mivel a kanadaiak többségéhez hasonlóan ő is hokirajongó, nemegyszer közvetített mérkőzésekről.

20. Nem hajlandó az Egyesült Államokba költözni, pedig nemzetközi sikerei óta rendszeresen tölt el hosszabb időt ott. “Az csak munka. Az emberek kérdezik, hogy miért nem költözöm Los Angelesbe vagy New Yorkba, de én szeretek Kanadában élni – mondta Bublé. – Ez a hazám, a kanadaiak szerényebbek, és nagyszerű, sajátos humoruk van.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top