Sztárok

Eurovízió: ötödik lett Kállay-Saunders András

Szombat este véget ért a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál: idén Kállay-Saunders András képviselte Magyarországot Koppenhágában. A Megasztár felfedezettje ötödik helyezést ért el a döntőben – ez minden idők második legjobb magyar eredménye az Eurovízión.

Szombat este véget ért a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál: a verseny (na meg a várható végeredmény) hetek óta lázban tartotta egész Európát. Mint ismeretes, Magyarországot idén Kállay-Saunders András képviselte Koppenhágában.

Eurovízió: Kállay-Saunders András

A Dal győztese korábban a Nők Lapja Cafénak elmesélte, hogy kezdetben sokan megpróbálták lebeszélni arról, hogy egy családon belüli erőszakról szóló dallal induljon, ő azonban csak magára és a megérzéseire hallgatott, és végül beküldte a Running című nótát. András egyébként – ahogy itthon – úgy kint is könnyedén vette az akadályokat, biztosan menetelt egészen a döntőig. Tolvai Renáta kedvese nemcsak a magyar közönséget varázsolta el a rendkívül komoly témát feszegető dalával, de a külföldieket és a sajtó képviselőit egyaránt.

Szombat délután a különböző internetes oldalakon (Facebook, YouTube, Twitter, stb.) csak úgy záporoztak a bejegyzések, András hivatalos közösségi oldalára is több száz biztató komment érkezett – nem csak magyaroktól. Ahogy a Facebook, úgy a Twitter is égett, már kora délután elkezdődtek a találgatások azzal kapcsolatosan, vajon ki lesz az idei Eurovízió nyertese. Míg egyesek csak az interneten bocsátkoztak találgatásokba, addig szép számmal voltak olyanok is, akik komoly pénzeket tettek kedvencükre a külföldi fogadóirodákban. A 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon végül Ausztria győzedelmeskedett a szakállas Conchita Wursttal, Kállay-Saunders András az ötödik helyet szerezte meg 143 ponttal. Az énekes ezzel minden idők második legjobb magyar eredményét tudhatja magánénak: Andrásnál csak anno Bayer Friderika ért el jobb helyezést, ő a negyedik lett 1994-ben. Tavaly Bye Alex a tizedik helyen végzett, míg Wolf Kati, akinek a dalához szintén nagy reményeket fűztünk, csak a 22. helyig jutott.

A döntőben 21. fellépőként éneklő András Eurovíziós dalát itt hallgathatod meg – a videó után pedig számtalan galériát találsz az énekesről!

Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)
Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top