Sztárok

Robert De Niro: az apám meleg volt

Robert De Niro megnyitotta a nagyközönség előtt édesapja korábbi manhattani művészotthonát, ahol könyveit, festményeit és be nem fejezett alkotásait is kiállította. Az HBO legújabb dokumentumfilmjében eleveníti fel festő édesapja emlékét, és meglepő őszinteséggel mesél családjáról.

Így többek között az is kiderül, hogy az Oscar-díjas filmszínész édesapja, Robert De Niro Sr. valójában saját neméhez vonzódott. A Keresztapa sztárja az OUT magazinnak adott interjújában mesélt az Emlékezzünk a művészre: Robert De Niro Sr. című dokumentumfilmről, amiben többek között édesapja naplójából is idéz. “Számomra ő egy hatalmas művész volt. Igen, talán meleg volt, de az ő idejében erről nem lehetett beszélni, főleg hogy egy kisvárosból származott. Én sem igazán voltam tisztában ezzel, de azt kívánom, bárcsak többet beszéltünk volna erről. Az anyám alapvetően nem volt egy beszédes típus, te pedig gyerekként bizonyos dolgokról nem kérdezel” – idézte a People magazin. 

Robert de Niro: Igen, az apám meleg volt

Bár imádta apját, mégsem volt tipikus apa-fia kapcsolat az övék. “Nem baseballoztunk együtt, mint mások, de megvolt köztünk a kapocs. Miután elvált anyámtól, sajnos nem tudtunk sok időt együtt tölteni. Ahogy arról a dokumentumfilmben is mesélek, másképp gondoskodtam róla” – olvasható az írásban, amiben a színészóriás tovább nosztalgiázik húsz éve elhunyt apjáról, aki élete második felében nyíltan vállalta homoszexualitását.

A műsor előzetesét most nálunk is megnézheted:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top