Sztárok

11 sorozatzene, amit imádunk

Ha sorozatfüggő az ember, hamar rácsúszik a főcímdalokra is. Így történt, hogy hétfőn a Dexterrel, kedden a Modern Családdal, szerdán a Family Guy zenéjével kelt a telefonom. 11 tényleg jól sikerül sorozatzene.

Dexter
Általában az ember – ha nem a tévében nézi – átugorja a főcímeket. A Dexter sorozatnak azonban megvolt az a varázsa, hogy eszedbe sem jutott “áttekerni” a zenét, mert az egész egy miniklip.

Da Vinci Démonai
Idei nagy szerelmem a Da Vinci Démonai, mert végre pótolja valami a Tudorok hagyta űrt. Ha csak egyetlen jelenetet akarsz megnézni a sorozatból, akkor ez legyen az! De a zenére sem lehet jobb szót találni a pazarnál. Azok pedig mindenképpen szeretni fogják, akik a Karib-tenger kalózainak dallamaira futnak a Margitszigeten.

Társas játék 2. évad
Az HBO saját gyártású sorozatának nemcsak a 2. évada sikerült jobban, de a főcímzenéje is. Két dalt nem akartam berakni, de azért mindenképpen hallgassátok meg Harcsa Veronikától a Too Earlyt is, ami szintén hallható a sorozatban.

F Word
Volt Gordon Ramsay-nek egy műsora, ahol őrülten jókat főzött, tehenek után rohangált egy réten, versenyzett celebekkel, és nem amerikai önjelölt bohócokkal üvöltött a konyhában. Szóval ez volt a F-Word. A zenéje pedig annyira “gordonos”.

Jeannie, a háziszellem
Mielőtt még Jockey Ewing bőrébe bújt, Larry Hagman ebben a sitcomban szerepelt. Ciki vagy sem, én inkább ennek az ismétlését nézném este, mint az Alfét.

Maffiózók
A Maffiózók egy olyan sorozat, amit kétévente leveszek a polcról, leporolom a DVD-t, és 1 hét alatt újranézem az összes részt. Ha valaki csak a főcímhez tartozó klipet nézte meg, akkor is leszűrhette milyen is Tony Soprano személyisége. Návai Anikó egy évvel James Gandolfini halála előtt készített interjút a színésszel, amit itt olvashattok.


Modern család

Sokszor leírtam már, hogy miért érdemes nézni a Modern Családot, sőt még a Hivatalos Néző is ajánlotta nektek. A főcímdalban ugyan semmi extra nincs, de én például soha nem alszom el a hétvégi ügyeletben, amióta ez az ébresztőm.

Agymenők
Igazságtalan lenne idetenni a Jóbarátokat és kihagyni az Így jártam anyátokkalt. Szóval mindkettőt elfelejtem (na nem örökre), és megmutatom, mit szoktam egy barátommal mostanság nézni. A zene pedig: limonádé, lagymatag. Imádom.

Vészhelyzet
Sok különbség van a néhai Vészhelyzet és az idén már 10 éves Grace klinika között. Most nem arra gondolok, hogy a Vészhelyzetben nem feküdt össze mindenki mindenkivel az ügyeletesszobában – oké, kivéve George Clooney karakterét –, hanem például az emlékezetes főcímdalra is. Csodálatosan “90-es évek” stílus.

A dadus
Két “ablakpucoló sorozatom” van. Az egyik a Jim szerint a világ, a másik a Dadus. Nem érdekel, hogy unalomig ismételt, régi, stb. Ezekre jó ablakot pucolni. Csak ne kezdjetek el táncolni a létrán a főcímdal alatt.

Family Guy
És a végére hagytam a Family Guyt, nálam üti a Simpsont. Sajnálom, ez van. A szomszédom külön imádja, amikor 11-kor felhangosítom a főcímdalt, és éneklem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top