Sztárok

10 érdekesség a The Walking Deadről

Hogyan, mennyi munkával készül egy-egy zombijelmez? Mivel foglalkozott Norman Reedus, mielőtt színész lett? Néhány érdekesség a The Walking Deadről, amit még nem tudtál!

1.    A negyedik évad első nyolc új epizódjában több kóborlóval találkozhatnak a nézők, mint az eddigi három évadban együttesen.

2.    Egy-egy kóborló sminkjének és kosztümjének elkészítése közel kétórás munkát jelent a maszkmestereknek.

3.    A statiszták mellett hat zombibábu is szerepel a sorozatban, amelyek rendszeres külső megújításon esnek át. “Ha megöljük őket, vagy betörjük a fejüket, akkor kicseréljük a bőrt, és sokszor a fej és az állkapocs mozgásán is változtatunk” – mondja Greg Nicotero, az Emmy-díjas maszkmester.

10 érdekesség a The Walking Deadről

4.    A kóborlókat alakító statiszták a maszk mellett műtestrészeket, mesterséges fogsorokat és kontaktlencséket kapnak, hogy még rémisztőbb legyen a külsejük.

5.    A szereplőválogatással foglalkozó cégnél már rajongók ezrei adták le jelentkezésüket, hogy egy-egy jelenet erejéig ők is a zombik bőrébe bújhassanak. A kiválasztás után az élőhalottakat alakítóknak “zombi iskolába” kell járniuk, azaz egy speciális tréningen vesznek részt, ahol megtanítják őket a jellegzetes mozdulatokra.

10 érdekesség a The Walking Deadről

6.    A Darylt alakító Norman Reedus nem készült tudatosan a színészi pályára: “Festő, fotós és szobrász is voltam, sokat dolgoztam kővel, fémekkel és fával. Amikor először kerestek meg azzal, hogy színészkedjek, hallani sem akartam róla” – nyilatkozta a színész.

7.    Norman Reedus állítja, izmos megjelenését annak is köszönheti, hogy a számszeríj, amivel a forgatásokon szaladgál, több tíz kiló súlyú, és szinte egész nap a kezében van.

10 érdekesség a The Walking Deadről

8.    Bár a Kormányzót alakító David Morrissey eredetileg csak egy évadra szerződött a sorozatba, karaktere a negyedik évadban is visszatér, ám akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá.

9.    A filmben a Kormányzó levágott zombifejeket tart vízzel töltött akváriumokban. A maszkokat úgy tették még ijesztőbbé, hogy a vizet teával és kávézaccal festették sárgára.

10 érdekesség a The Walking Deadről

10.     A képregény története szerint Rick elveszíti a jobb karját, a film készítői azonban úgy döntöttek, ezt a részt kihagyják a sorozatból, mert megnehezítené a forgatásokat és az akciójelenetek kivitelezését.

A The Walking Dead negyedik évada szeptember 1-jétől hétfő esténként látható a FOX-on. Majd közvetlenül a széria után, az amerikai premiert követően mindössze egy nappal, október 13-án a sorozat legújabb, ötödik évada is debütál itthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top