Sztárok

15 idézet a ma 47 éves Julia Robertstől

Julia Robertset egy darabig biztosan nem láthatjuk újra a moziban, ugyanis visszavonult, hogy egy ideig csak a családjára fókuszáljon. Születésnapja alkalmából a rá legjellemzőbb idézetekből válogattam, hogy leleplezzem, milyen ember rejtőzik a dívaálarc mögött.

A Hollywoodtól kivett szabadságáról

“Jó érzés, hogy mostanság nem lesz újabb munkám. Ott van előttünk a teljes tanév a srácokkal. Ha szülő vagy, és a gyerekeid egyre nagyobbak lesznek, a péntekeket elkezded rendkívül izgatottan várni, míg a vasárnapok egyre melankolikusabbak lesznek. Ráadásul a tavaszi szünetnek ismét lesz jelentősége számodra is. Már csak akkor dolgozom, ha úgy érzem, itt van rá a megfelelő film és a megfelelő idő.”

Julia Roberts 47

A sztárlét felelősségéről

“Ha te vagy egy film sztárja, mindig a többiek előtt kell beérned munkába, és mindig csak akkor szabad eljönnöd onnan, amikor már mindenki más is eljött. Nem igazán jut időd és alkalmad arra, hogy együtt lógj másokkal és barátkozz. Ezért van az, hogy sztárnak lenni sokszor igen magányos dolog.”

Julia Roberts 47

Ezt tanácsolja a fiatal nőknek

Beszélgess az édesanyáddal. Vedd rá, hogy mondja el neked, amit tud a világról. Soha ne fogadj el tanácsokat színészektől! Mi nem tudunk semmit.”

Julia Roberts 47

Az első találkozásról egy rajongójával

“Valahol épp egy nyilvános mosdóban voltam, ahová egy lány követett és megszólított:
– Bocsánat, te lány, az első fülkében…
– Igen?
– Ugye te szerepeltél a Pizzavarázs című filmben?
– Igen.
Tudnál adni egy autogramot?
Én meg csak annyit tudtam bentről mondani, hogy »Most egy kicsit elfoglalt vagyok ehhez…«”

Julia Roberts 47

A filmbéli meztelenkedésekről

“Soha nem fogok meztelenkedni a filmjeimben. Ha ruhákban játszom a kamerák előtt, az egy alakítás. Ha meztelenül állnék a kamerák elé, az már dokumentumfilm.”

15 idézet a ma 47 éves Julia Robertstől

A celeblétről

“Nem tartom magam celebritásnak, legalábbis abban az értelemben biztosan nem, ahogy manapság ezt a szót használni szokták. Talán már túl öreg és lassú vagyok ehhez, de ez már számomra komplett őrültségnek tűnik.”

Julia Roberts 47

A meditációról

A meditáció és a kántálás olyan dolgok, amik megnyugtatnak és örömmel töltenek el. Éppen ezért igyekszem bevonni a gyerekeimet is. Ilyenkor mindig azt mondjuk együtt, hogy »Én így helyezem kényelembe magam«.”

15 idézet a ma 47 éves Julia Robertstől

A házasságáról

“A férjem mellett az elmúlt tizenegy év inkább tizenegy percnek tűnt. Egy szempillantás alatt elmúlt ennyi idő. Egyedül az mutatja, hogyan telnek az évek, hogy a gyerekeink egyre nagyobbak lesznek.”

Julia Roberts 47

A példaképéről

“Ha mondanom kéne valakit, az mindenképp Jacqueline Onassis lenne. Elképesztő, hogy milyen higgadt maradt még azok után is, hogy a bulvármédia szétszedte a John F. Kennedyvel való kapcsolatát. Ő jeleníti meg számomra a nemességet.”

15 idézet a ma 47 éves Julia Robertstől

Az Oscarjáról

“A gyerekeim még mindig nem látták az Oscar-díjamat. Annak idején kölcsönadtam a nővéremnek, Lisának, aki kitette a New York-i lakásában. Az a kedvenc elfoglaltsága, hogy mindenkit lefényképez a szoborral, aki csak belép a lakásukba, és ebből csinált egy teljes fotóalbumot.”

15 idézet a ma 47 éves Julia Robertstől

A Google keresőjéről

“Soha, de soha nem írnám be a nevem a Google keresőjébe. Attól félek, hogy összeomlanék attól, ami ott várna rám. Az emberek online az anonimitás mögé bújva nagyon könnyen és nagyon durván kritizálnak. Én régimódi vagyok, és úgy gondolom, hogy ha két embernek baja van egymással, akkor a jó öreg ökölharc mindenre megoldás lehet. Ha bajod van valakivel, akkor merd a szemébe mondani, és számolj a következményekkel.”

A konfliktusokról

“Mindig jól szórakozom azon, amikor egy kollégám azt mondja: »Azt hiszem, Julia nem kedvel engem«. Pedig ha nem kedvelném, gondoskodnék róla, hogy biztosan tudja.”

Julia Roberts 47

A romantikus komédiákról

“Sokan azt gondolják, hogy a karrierem későbbi szakaszában szándékosan hanyagoltam a műfajt, de ez nem így van. Egyszerűen arról van szó, hogy felnőttem. Továbbra is szeretem és élvezem csinálni az ilyen filmeket, viszont a műfajba tartozó mozik többsége olyan problémákkal foglalkozik, amik már nem feltétlenül igazak egy korombéli nőre.”

Julia Roberts 47

A Micsoda nő!-beli piros ruhájáról

“Bár nekem tervezték, és pontosan az én méretemre varrták, annak idején nem engedték, hogy bármit is megtartsak abból a filmből. Viszont az Oltári nőnél már megtarthattam a filmbéli menyasszonyi ruhám. Ott áll bedobozolva a garázsomban. Soha nem nyitottam ki.”

15 idézet a ma 47 éves Julia Robertstől

Az Ízek, imák, szerelmek forgatásáról

“Sok szempontból ez volt életem legmegterhelőbb forgatása. Amikor Nápolyban voltunk, már kora reggel pizzát ettem a felvételek közben, és reggel 8.45-re már túl voltam nyolc szelet pizza elfogyasztásán. Amikor eljöttünk Rómából, kb. négy-öt kilóval nehezebb voltam. Szerencsére ez tervezett hízás volt. Nem lehet úgy végigenni Olaszországot, hogy az ember ugyanolyan vékony marad, mint ahogyan érkezett. És még ott voltak az átöltözések is. Egy átlagos főszerepemnél kb. negyven alkalommal kell átöltöznöm egy forgatás során. Itt több mint százszor kellett.”

Julia Roberts 47

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top