Sztárok

Elképesztő dolgot tett II. Erzsébet

Állatot köszöntött fel II. Erzsébet. Nem, a hír nem vicc, bármennyire is annak tűnik első olvasatra. A királynő tényleg küldött egy levelet egy kakadunak, mégpedig azért, mert százéves lett.

Régi hagyomány, hogy II. Erzsébet születésnapi üdvözlőkártyát küld azoknak az alattvalóinak Nagy-Britanniától Új-Zélandig, Kanadától a Bahamákig, akik betöltötték a századik életévüket. Elég gyakran küld ilyen levelet a Buckingham-palota, ám most fordult elő először, hogy születésnapi üdvözletet egy kakadu kapja.

Elképesztő dolgot tett II. Erzsébet

Az Ausztráliához tartozó Tasmaniában, Hobartban az állatkert Fred nevű kakaduja ugyanis betöltötte a századik életévét – ez már önmagában is hír, az ottani lap ugyanis azt írja, ezek az állatok a természetben negyven, fogságban pedig átlagosan hetven évig élnek. Fred századik születésnapjára az állatkert egy levélben hívta fel Ausztrália királynőjének, II. Erzsébetnek a figyelmét. Megírták azt is, hogy nagy gyerekpartit rendeznek, Frednek tortát sütnek, lesz arcfestés, egyszóval megünneplik az évfordulót.

A királynő pedig udvarhölgye útján elküldte jó kívánságait Frednek, az ünneplő gyermekeknek pedig azt írta, reméli, élvezik majd partit.

II. Erzsébetről készült képgalériákat itt végignézheted:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top