Sztárok

Így lett Disney-gyereksztárból korszakalkotó botrányhősnő Miley Cyrus

Kíváncsi lennék, eltalálná-e bárki is, ha meg kellene tippelnie, hogy hány éves Miley Cyrus? Merthogy a Disney csatorna egykori üdvöskéje az elmúlt pár évben annyira intenzíven jelen volt a bulvármédiában, hogy fennakadtak a szemeim, amikor megláttam, hogy még csak most tölti be a 22. életévét. Bár a külföldi bulvársajtó napi szinten köpi ki magából a róla szóló híreket, igazából ez a lány – bizonyos szempontból – egy zseni, aki fiatal kora ellenére röpke 8 év alatt, nagy öregeket megszégyenítő sebességgel nőtt a világ egyik legbefolyásosabb sztárjává. Bár az üzenetével nem értek egyet, tehetsége vitathatatlan. De nézzük, ki is a magamutogató, nyelvnyújtogatásáról és twerkeléséről elhíresült, egykori Hannah Montana?

Édesapja, Billy Ray Cyrus, színész és countryénekes, akivel a filmvásznon is éveken át alakították apát és lányát a Hannah Montanában. Bár szülei 2010-ben elváltak, mind anyjával, mind apjával megmaradt a szoros kapcsolata.

De! Nem csak apuci volt az egyetlen, aki szerepet kapott lánya sorozatában: keresztanyja, a hétszeres Grammy-díjas country- és popénekesnő Dolly Parton Dolly nagynénit alakította.

2008-ban a Forbes magazin százas listáján a 13. legbefolyásosabb embernek választotta. Ekkor még csak 16 éves volt! Még ugyanabban az évben hivatalosan is megváltoztatta a nevét Destiny Hope Cyrusról, Miley Ray Cyrusra. A Miley gyerekkori becenevéből, a Smiley-ból rövidült le, míg a Ray-jel imádott nagyapja, Ronald Ray Cyrus előtt szeretett volna tisztelegni.

Megnézem
Összes kép (1)

Gyerekkora óta szívritmuszavarban szenved, aminek a túlhajszolt életmód, az állandó éjszakázás és a rendszeres füvezés sem tesz jót. Idén áprilisban le is kellett fújni kansasi koncertjét, ugyanis kórházba került, állítólag gyógyszerallergia miatt.

Számos országban erkölcstelennek tartják kihívónak is csak nagy jóindulattal nevezhető koncertjei miatt, legutóbb a Dominikai Köztársaságban tartott koncertje után kapott hivatalos levelet, miszerint köszönik, de többet ne jöjjön.

Megnézem
Összes kép (1)

22 éves kora ellenére túl van számos rövidebb-hosszabb (de inkább nyúlfarknyi hosszúságú) kapcsolaton, sőt, a nagy szerelem, Liam Hemsworth – akivel öt éven át élt se veled, se nélküled kapcsolatban – el is jegyezte, ám az MTV VMA-n nyújtott emlékezetes nyelvnyújtogatós-seggrázós-biztosítékot kiverő produkciója után a komoly színészi babérokra törő fiatal srác besokallt a “ribanckodó” viselkedéstől. Állítólag egy visszafogott mexikói énekesnővel kompenzált, mire Miley felbontotta az eljegyzést.

Megnézem
Összes kép (1)

Kényszeres és beteges dolgai vannak. Az egyik, hogy úgy érzi, bárkit, bárhol, bármikor szájon kell csókolnia. Legyen az nő, férfi, kutya vagy plüssállat. A másik pedig az állandó nyelvnyújtogatás. Állítólag azért csinálja, mert zavarban van.

Megnézem
Összes kép (1)

Ezen állításának azonban igencsak ellentmond, hogy szinte már kényszeres meztelenkedő. Nemcsak videoklipjeiben, de indokolatlanul meztelenkedik partikon és szinte bárhol.

Megnézem
Összes kép (1)

A legbetegesebb közösségi fotók feltöltéséért járó díjat – már ha lenne ilyen – egyértelműen neki ítélnénk. Állítólag pszichés betegségben szenved, ám, hogy ez pontosan mi, arról nincsenek információk. Mindenesetre ez sok mindent megmagyarázna.

Megnézem
Összes kép (1)

22 éves korára több tetoválással rendelkezik, mint néhány középkorú rocksztár. Ráadásul olyan bizarr helyeken is kipingáltatta bőrét, mint az ajka belső része vagy a talpa.

Megnézem
Összes kép (1)

2007 és 2014 között 74 díjat zsebelt be, köztük ugyan két Arany Málnát a Hannah Montana: A film és Az utolsó dal című mozikban nyújtott alakításáért, de 72 esetben elismerték tehetségét – elsősorban rajongói.

Így lett Disney gyereksztárból korszakalkotó botrányhősnő Miley Cyrus

Néhány másodpercre feltűnt a Szex és New York második részében, amiben önmagát alakította.

Egyik – szó szerint – legütősebb klipje a Wreckling ball, amely talán az év legtöbbet parodizált klipje is lett. 

Így lett Disney gyereksztárból korszakalkotó botrányhősnő Miley Cyrus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top