Sztárok

Maksa Zoltán elnézést kért, de feljelentették

Maksa Zoltán a Hír Tv Paletta című, december 31-ei műsorában viccelődött azzal, hogy "kétszáz magányos nő várakozik napok óta az ELTE jogi kar környékén megerőszakolásban reménykedve". A humorista szerint félreértették és nagyon sajnálja – írja a Blikk.

Mi a Nők Lapja Cafénál nagyon felháborodtunk és elszomorodtunk, amikor meghallottuk Maksa Zoltán “viccelődő” szavait. Markáns véleményünket és az előzményeket itt olvashatjátok el.

“Szomorú vagyok, hogy sokan félreértettek, ezért elnézést kérek. Nem viccnek szántam, hanem a dühömet humorba fojtottam, és azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy ezzel a témával bizony foglalkozni kell, hiszen nem szabadna, hogy több ilyen eset történjen. Nem a viccen, hanem a történet lényegén volt a hangsúly” – mondta a humorista, aki a Facebookon is bocsánatot kért – írta a Blikk.

A Nőkért Egyesület a honlapján tette nyilvánossá, hogy a szeptemberi beadványuk után (melynek kapcsán bírságolással záruló eljárás indult) újabb ügyben kénytelenek a Médiahatósághoz fordulni.

A Paletta című műsorban elhangzott, fent idézett mondat sérti a 2010. évi CIV. törvény 4. § (3) szakaszát (A sajtószabadság gyakorlása (…) nem sértheti a közerkölcsöt”).

Sérti egyidejűleg a nemi erőszak áldozatának emberi méltóságát (ezáltal ugyanezen törvény 14. §-nak (1) és (2) pontját). (“A médiaszolgáltatónak az általa közzétett médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot.” “Tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása.”)

Sérti továbbá ugyanezen törvény 19. §-ának 1. pontját is. (“Lineáris médiaszolgáltatásban nem tehető közzé olyan médiatartalom, amely súlyosan károsíthatja a kiskorúak szellemi, lelki, erkölcsi vagy fizikai fejlődését.”)

További részletek a beadványról itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top