Sztárok

5 Irigy Hónaljmirigy-paródia, ami jobban az agyunkba égett, mint az eredeti

Bevallom, én csak néhány hete ismertem meg a No roxa áj című mulatós slágert, amely már közel 16 milliós letöltésnél jár. És hát mint ilyen, nem maradhatott ki az Irigy Hónaljmirigy repertoárjából sem, mert nem sláger a sláger addig, amíg a 8 tagú csapat nem dolgozza fel. A reggeli értekezleten is csak úgy záporoztak az IHM-es dalcímek, úgyhogy összeszedtem nektek 5 Irigy Hónaljmirigy klasszikust, ami jobban az agyunkba égett, mint az eredeti.

Szívós szemű Márta

“Nossa, nossa a szívós szemű Mártá” – dúdolom azonnal, akárhányszor meghallom az eredeti dalt a kocsiban, merthogy Michel Telo Ai Se Eu Te Pego című dalának az eredeti szövegét már nem is tudom.

Numerakirály

A másik tingli-tangli popsláger, aminek a paródiája szintén olyan jól sikerült, hogy a három román fiúból álló O-Zone együttes Dragostea Din Tei című számából egy részt sem tudok felidézni akárhogy dúdolom, a “Hello! Szevasz! Figyusz! Na, mi a stájsz?” persze egyből beugrik.

Rum a tejbe

A legelső Irigy Hónaljmirigy-emlékem Gansxta Zolee és a Kartel 1995-ös Boom a fejbe című slágerének a három évvel későbbi paródiája. Bár a csapat 1990-ben alakult, az igazi áttörést ez a dal hozta meg számukra – legalábbis nálam mindenképp.

Mirigy-himnusz

A csapat indulója, a feldolgozás, ami minden koncerten elhangzik. Bár erős a verseny az eredeti YMCA című Village People klasszikussal, a magyarok jó részének az ismerős dallamok hallatán garantáltan eszébe jut az Irigy Hónaljmirigy.

Belehalok paródia

Majka és Curtis Belehalok című dala egy kicsit kilóg a sorból, hisz a maga 30 milliós letöltésével nincs, aki ne ismerné, de az Irigy Hónaljmirigy paródiája annyira jól sikerült, hogy nem maradhatott ki a felsorolásból.

És akkor ráadásképp nézzétek meg a No roxa ájból készült, Nincs fuxa jáj című legújabb paródiájukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top