Sztárok

9 videó: így mutatták be a királyi babákat a népnek

Sokan emékeznek még 2013. július 23-ára, amikor Katalin hercegné és Vilmos herceg elhagyták a kórházat az újszülött György herceggel. A fél világ a tévék előtt nézte. II. Erzsébet még mind a négy gyermekét otthon, a palotában hozta világra. Az első a brit királyi családban, aki kórházban szült, a dán Birgitte, Gloucester hercegnéje volt. De lássuk a többi hercegnőt, hogyan hagyták el újszülöttjeikkel a kórházat.

Anna hercegnő fia, Peter Phillips

Peter 1977. november 15-én született, ő II. Erzsébet királynő első unokája. Abban a kórházban jött a világra, ahol Vilmos és György hercegek. Apja, Mark Phillips kapitány, Anna hercegnő első férje ugyan a kórházban tartózkodott, de nem volt bent a szülőszobában.

Anna hercegnő lánya, Zara Phillips

Zara szintén a St. Mary Kórházban született 1981. május 15-én. Érkezése a királynő második unokájaként nagy visszhangot váltott ki, pedig akkor a fél világ Károly herceg és Lady Diana esküvői előkészületeire figyelt. Szokatlan nevét nagybátyjának, Károly hercegnek köszönheti, aki úgy vélte, hogy a gyermek olyan hirtelen érkezett és olyan pozitív benyomást keltett, hogy a Zara görög név – melynek jelentése fényes, mint a hajnal – jól illik hozzá.

Diana hercegné fia, Vilmos herceg

1982. június 21-én este 9 óra 3 perckor jött a világra Vilmos herceg. Károly jelen volt a szülésnél, elsőként a brit királyi család férfi tagjai közül. És ez volt az első alkalom, amikor egy trónörökös születésekor nem volt jelen a belügyminiszter. Korábban az ő jelenlétére azért volt szükség, nehogy kicseréljék a babát. Diana egyébként 24 órát sem töltött a kórházban, másnap Károllyal és a kicsi Vilmossal elhagyta azt, s elautóztak a Kensington-plaotába, ahova a baba születése előtt egy hónappal költöztek csak be.

A legfrissebb hírek Katalin hercegné várandósságáról!

Diana hercegné fia, Harry herceg

A walesi hercegné komoly kritikákat kapott a sajtótól, miután Vilmossal elhagyta a kórházat. Azt írták, úgy nézett ki, mint egy kócos bolti eladó. Éppen ezért 1984. szeptember 16-án, egy nappal második fia születése után, gyönyörűen rendezett hajjal, piros ruhában lépett ki a sajtó elé. Amúgy Vilmos aznap meglátogatta anyját és öccsét, a híradások ezt is megörökítették.

Sarah yorki hercegné lánya, Beatrix hercegnő

1988. augusztus 8-án este 8 óra 8 perckor jött világra a királynő ötödik unokája, András és Sarah, a yorki hercegi pár idősebbik lánya, akit Diana, Vilmos és Harry még a kórházban meglátogattak.

A különleges dátum a véletlen műve, ugyanakkor mindenki jó ómennek tartotta.

Sarah yorki hercegné lánya, Eugénia hercegnő

1990. március 23-án, császármetszéssel jött világra a yorki hercegi pár második gyermeke, Eugénia hercegnő. Érdekes, hogy Sarah nem azt a kórházat választotta, mint Anna, Diana, majd később Katalin, hanem a londoni Portland Hospitalt. És míg Beatrixot bő, terhesruhában hozta ki a kórházból, ezúttal színes, fekete, fehér és rózsaszín, válltöméses kosztümöt vett fel.

9 videó, így mutatták be a királyi babákat a népnek

Zsófia wessexi grófné lánya, Lady Lujza Windsor

2003. november 8-án koraszülöttként jött a világra a surrey-i Frimley Park Hospital kórházban. Zsófiát mentővel szállították a kórházba, mert megrepedt a méhlepény, és az anya, valamint a baba élete veszélyben forgott. Lujza végül császármetszéssel született meg. Edward herceg nem volt jelen, annyira hirtelen történt minden. Születése után Lujzát a londoni St George’s Hospital újszülöttosztályára szállították át, míg anyja a Frimley Parkban maradt. Lady Lujzát 2003. november 23-án engedték ki a kórházból és 27-én hozták nyilvánosságra nevét.

9 videó, így mutatták be a királyi babákat a népnek

Zsófia wessexi grófné fia, Jakab severni algróf

A királynő legfiatalabb unokája, Jakab 2007. december 17-én császármetszéssel született a surrey-i Frimley Park kórházban 2800 grammal. Edward végig felesége mellett volt, a szülés után annyit mondott, hogy “sokkal nyugisabb volt, mint legutóbb” – utalva Jakab nővérére, aki sürgősségi császárral született. Jakabot és édesanyját december 20-én engedték ki a kórházból, és másnap bejelentették, hogy a babát Jakab Sándor Fülöp Teó névre keresztelik.

Katalin hercegné fia, György herceg

Katalin hercegné 2013. július 23-án adott életet első gyermekének. György herceg 16:24-kor, 3,79 kilóval született. A boldog anyuka és kisfia egy nappal később hagyta el a kórházat. Az autót, nagy óvatossággal Vilmos herceg vezette, aki az újságírók előtt szerelte be a babaülést is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top