Sztárok

Osvárt Andrea bizarr missziót indított

Nagy fába vágta a fejszéjét Osvárt Andrea, aki elhatározta, segít a Magyarországra költöző külföldi barátainak. Ennek pedig egy nagyon különös módját választotta.

Tanárnak állt Osvárt Andrea, aki egy facebookos misszióba kezdett. A színésznő a fejébe vette, hogy a közösségi médián keresztül segít barátainak megtanulni magyarul. A Blikk híradása szerint azonban Osvárt Andrea nyelvleckéi nagyon eltérnek a megszokottól, hiszen furcsa magyar kifejezésekkel segíti internetes tanítványait. Osvárt Andrea olyan szavakkal gazdagítja a magyarul tanuló külföldiek szókincsét, mint: balfék, csigavér vagy nyakleves. Ezeket először tükörfordításban tálalja, majd el is magyarázza őket. Az eredmény pedig rendkívül szórakoztató.

Nem csoda, hogy kollégáinak is megtetszett Osvárt Andrea különös missziója. “Egy hete elkezdtem fura magyar szavakat tükörfordítva idegen nyelveken posztolni a Facebookon. A következő üzenetet kaptam Esperes Ákostól: “Az imént beszéltem volt évfolyamtársammal, aki a Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetében dolgozik. Ma konzíliumot tartottak a szavaiddal kapcsolatban, és a magyar nyelvtudomány eddig feltáratlan/nem kutatott szegmensére bukkantál, ők: a monofrazémák. Hadd gratuláljak!” – osztotta meg a Juventus rádió műsorvezetőjének üzenetét Andrea, aki azóta csütörtök reggelenként a rádióban is elemezgeti az érdekes magyar szavakat.

Fél évvel ezelőtt Palvin Barbi is hasonló missziót indított, ő egy furcsa videoüzenetben népszerűsítette a magyar nyelvet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top