Sztárok

Charlotte hercegnő csodálatos magyar ajándékot kap

Katalin hercegnő és Vilmos herceg kislánya Magyarországról is kap ajándékot. Charlotte hercegnőt herendi porcelánnal lepik meg.

Kétszemélyes teáskészlettel kedveskedik a Herendi Porcelánmanufaktúra Charlotte hercegnőnek – tudatta közleményben a cég. Katalin hercegnő és Vilmos herceg kislányának születése alkalmából a gyár különleges porcelánnal és mintával rukkolt elő, így készültek a csészék, a teáskanna és a hozzájuk tartozó kiegészítők.

Ám nem Charlotte hercegnő az első, aki ilyen különleges ajándékkal büszkélkedhet. A herendi és a brit királyi udvar kapcsolata évszázadokra vezethető vissza. Viktória királynő 1851-ben találkozott először a magyar porcelánnal, ami annyira megtetszett neki, hogy azonnal rendelt is belőle. II. Erzsébet pedig Mádl Ferenctől, az akkori köztársasági elnöktől kapott ajándékba hatszemélyes perzsa mokkáskészletet.

II. Erzsébet ajándékának egyik darabja Fotó: herend.com
II. Erzsébet ajándékának egyik darabja – fotó: herend.com

Katalin hercegnő és Vilmos herceg szintén büszkélkedhetnek herendi porcelánokkal. A párt esküvőjük alkalmából ajándékozta meg először a cég, majd Charlotte hercegnő bátyjátGyörgy herceget is meglepetéssel köszöntötték.

Vilmos és Katalin nászajándéka Fotó: herend.com
Vilmos és Katalin nászajándéka –  fotó: herend.com

Diana hercegné pedig kifejezetten nagy herendigyűjtő volt, kedvencei a pikkelyes figurák voltak.

Diana hercegné egyik porcelánfigurája Fotó: herend.com
Diana hercegné egyik porcelánfigurája – fotó: herend.com

Galériánkra kattintva megnézheted az első fotókat a tündéri Charlotte hercegnőről és szüleiről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top