Sztárok

Így néznek ki most az idén húszéves Spinédzserek szereplői

Egyszerűen nem mehetek el szó nélkül egy olyan film születésnapja mellett, amiben a 97 perces játékidő alatt Alicia Silverstone 50 (!) különböző ruhát visel. Húszéves a 90-es évek filmes divatkalauzaként szolgáló Spinédzserek, és ez alkalomból megnéztem, mi történt azóta a színészeivel.

Cher (Alicia Silverstone)

Az MTV-generáció üdvöskéje Aerosmith klipekkel lett híres, de igazi sztárrá a Spinédzsereknek köszönhetően vált. Pár évig ő volt az egyik legmenőbb tinisztár a világon, de mivel éveken keresztül magabiztosan szállította a bukásokat, a filmes karrierje leszállóágba került, és azóta se talált magára. Utoljára pont a Spinédzserek rendezőjével, Amy Heckerlinggel próbált a csúcsra törni, de közös vámpíros romkomjuk, a Vamps a kutyát sem érdekelte. Silverstone ha a filmekben nem is, a magánéletben legalább boldog. Házas, egy gyerek anyukája, és vegán életmódot folytat. Ugyan máig filmez, de úgy fest, íróként sikeresebb. Minő meglepetés: a vegán életmódról és az anyaságról ír könyveket. Alicia Silverstone könyvbemutatóján az NLC is ott járt.

Így néznek ki most az idén húszéves Spinédzserek szereplői

Josh (Paul Rudd)

A filmben sikerült elrabolnia Cher szívét, és vele együtt a világét is. Ennek ellenére mégsem lett Paul Ruddból a romantikus filmek jóképű szívtiprója, hanem inkább a komikusi vénáját kamatoztatta, és vígjátékokban vált megbízható karakterszínésszé. Ő is a híres amerikai vígjátékrendező és producer, Judd Apatow egyik “felfedezettje”, így számos közös filmet (Felkoppintva, 40 és annyi, Lepattintva, Példaképek…) hoztak össze nagy sikerrel. Igazán nagy sztárrá idén válhat, ugyanis ő lesz a címszereplő a Hangya című Marveles képregényfilmben, bár őt ez a fajta felhajtás látszólag hidegen hagyja. Jól elvan otthon kétgyerekes apukaként a feleségével.

Így néznek ki most az idén húszéves Spinédzserek szereplői

Dionne (Stacey Dash)

A Cher legjobb barátnőjét alakító Stacey Dash egyszerűn képtelen az öregedésre. Kapásból 28 éves volt, amikor a filmben eljátszotta a 17 éves Dionne-t, aztán a Spinédzserek tévésorozat-változatában még három évadon át tovább alakította a figurát egészen 1999-ig. A vicc az, hogy még 2007-ben, 44 évesen is gimist alakított az Anyád lehetnék című filmben, bár ebben azért már volt némi csavar. Máig aktívan színészkedik, többnyire kisebb költségvetésű filmekben és sorozatokban, de néha még realitys munkák is megtalálják. Két gyermeke van, háromszor házasodott, de mindháromszor el is vált.

Így néznek ki most az idén húszéves Spinédzserek szereplői

Travis (Breckin Meyer)

A Spinédzserek csapatában ő vitte a grunge-vonalat, és bár itt még nem volt meghatározó szereplő, egész szép karriert épített fel magának. Az olyan komédiáknak hála, mint a Cool túra és a Garfield, az arcát egyre többen ismerték meg, és bár a mozikban kevésbé kellett, a televízióban talált rá igazi otthonára, ahol számtalan sorozatban szerepelt, és rajzfilmsorozatban szinkronizált. 2001 óta házas, két gyermek apja.

Így néznek ki most az idén húszéves Spinédzserek szereplői

Mel Horowitz (Dan Hedaya)

A Cher morcos apukáját alakító Dan Hedaya egyike Hollywood legmegbízhatóbb karakterszínészeinek, aki a karrierje során elsősorban rossz fiúkra (Véresen egyszerű, Mulholland Drive…) specializálódott. Az a fajta színész, akinek az arcát mindenki ismeri, a nevét azonban annál kevesebben. Talán pont ez az oka, hogy a magánéletéről nem sok információt találni. Máig rengeteget dolgozik, és 74 éves kora ellenére esze ágában sincs visszavonulni.

Így néznek ki most az idén húszéves Spinédzserek szereplői

Tai (Brittany Murphy)

A Cherék csúnyácska barátnőjét alakító Brittany Murphy később alaposan megszépült, és igazi hollywoodi romkomkedvenccé vált egészen 2009-es, tragikusan korán bekövetkezett, részben máig megmagyarázatlan haláláig. Eleinte gyógyszermérgezésről, később pedig fémmérgezésről esett szó, de máig nem tudni pontosan, mi állhatott a színésznő halála mögött.

Így néznek ki most az idén húszéves Spinédzserek szereplői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top