Sztárok

Ezt tanulhatod a ma 40 éves Angelina Jolie-tól

Sajátos megoldások mentén éli az életét Angelina Jolie, aki mostanra elmondhatja magáról, hogy tökéletesen elégedett azzal, amit a sors neki szánt. A 40 éves színésznő azt vallja, hogy a megoldások terén nem lehet egyensémákat gyártani, de ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor jól csináltad.

Eltökéltség, eltökéltség, eltökéltség

Angelina Jolie csonka családban nőtt fel, de nem adta fel, hogy párt talál, még ha nem tudott is mindig hinni ebben. “Nem gondoltam, hogy gyerekeim lesznek, nem gondoltam, hogy szerelmes leszek, nem gondoltam, hogy találkozom a megfelelő emberrel. Csonka családból származom, így elfogadtam, hogy bizonyos tündérmesébe illő dolgok nem történnek meg velem, és nem kerestem” – mondta Angelina Jolie az Elle magazinnak. Ennek ellenére eltökélt szándéka volt, hogy boldog lesz. És ez segített neki megtalálni azt az életet, amire vágyott, Brad Pitt a számára tökéletes társ, akiért érdemes volt harcolni. “Brad mellett a szeretet olyan mélységeit ismertem meg, amilyenekről csak álmodni mertem előtte.”

Ezt tanulhatod a ma 40 éves Angelina Jolie-tól

Tudatosan változtass!

Összesen közel 50 filmje volt eddig, és ha összehasonlítjuk, milyen szerepeket vállalt a karrierje elején és miket a karrierje második felében, akkor Angelina Jolie egy tudatos átváltozóművész. Más színésznőkkel ellentétben színes a filmes palettája és egyben leképezi a személyiségében történt változásokat is. “Azokat a szerepeket vállalom el, amikben teljesnek érzem magam” – mondta egy hollywoodi filmes újságnak Angelina Jolie, aki pontosan felmérte, hogy a Sandra Bullock-féle romantikus komédiákban nem lenne hiteles. A filmjei bizonyítékkal szolgálnak arra, milyen tudatosan építette fel magát, és hogy sosem nézett vissza. “Felszínes voltam, már a mélyebb dolgok érdekelnek. Tudatosan fejlesztettem magam, és ezzel változtam én is.”

Merj egyedi lenni

Figyelmet akart, de ezért nem akarta feladni azt, ami rá jellemző. A legszebbnek kiáltották ki, de ő nem állt be a dívák sorába, nem kényeskedett. Ma, hat gyerek anyjaként is éppen ugyanolyan egyszerűen öltözködik, mint korábban. “A kényelem nekem mindig az első volt. Nem trendi, de praktikus” – mondta Angelina Jolie az Elle magazin egyik interjújában.

Ezt tanulhatod a ma 40 éves Angelina Jolie-tól

Tedd meg, amit kell, hogy jobb legyen neked

Nem csak egy jó döntés van. Mérlegelj, mielőtt döntesz, és a végén tedd meg, amit kell, lényegében ez Angelina Jolie mottója. Amióta gyerekei vannak, persze az ő érdekük mindenek előtt áll. Bebizonyította ezt akkor is, amikor levetette a mellét, és eltávolíttatta a méhét és a petefészkeit, miután az orvosok megállapították, hogy hordozza a rákra hajlamosító gént. “Nem csak azért tettem mindezt, mert hordozom a BRCA1 gén mutációját, és ezt minden nőnek mondom – írta az operációja után Angelina Jolie. – A gén nem egyenes út a műtéthez. Rengeteg orvossal, sebésszel és természetgyógyásszal beszéltem. Számos más lehetőség is van, mint a műtét. Van, aki fogamzásgátlót szed, vagy alternatív kúrákat választ, és rendszeresen jár kontrollra. Nem csak egyetlen módja van, hogy az egészségünket megóvjuk. A legfontosabb, hogy tájékozódjunk, és a személyiségünknek legmegfelelőbb döntést hozzuk meg.”

Ezt tanulhatod a ma 40 éves Angelina Jolie-tól

Ami fontosabb, ahhoz ragaszkodj

Voltak nehéz döntések Angelina Jolie életében. Például senki sem tartotta őt alkalmasnak gyereknevelésre, amikor elhatározta, hogy Maddoxot adoptálja. Akkori férje, Billy Bob Thornton elvált tőle, apja pedig őrültnek nevezte. Az idő őt igazolta. “Amikor először megláttam Maddoxot, tudtam, hogy őt nekem szánta a sors, ő az én fiam. Nem hagyhattam magára” – ismerte el Angelina Jolie, aki bármennyire szerette a férjét és az apját, Maddoxot mindennél fontosabbnak tartotta.

Függőségből is van kiút

Szeretetéhes tiniből egy figyelemre szomjazó fiatal nő lett belőle, és Angelina Jolie minden alkalmat megragadott, hogy el tudjon lazulni. A görcsös színésznő eleinte csak egyre durvábban partizott, ivott majd lassan belecsúszott a drogozásba. A függőségét azonban sosem tagadta. “Mindent kipróbáltam, kokaint, heroint, ecstasyt, LSD-t. A legrosszabbat hozta ki belőlem, őrülten viselkedtem, vihogtam, és utáltam, ahogy éreztem magam. Rájöttem, hogy elmaradt az a pozitív érzés, ami nélkül felesleges a drogozásba belemenni. Régen lemondtam már az ilyen élvezetekről.” – ismerte el Angelina Jolie, aki nem bánja, hogy volt az életének ilyen szakasza, mert megtudta belőle, mennyire erős. “Ha egyedül nem megy, nem szabad félni segítséget kérni. A drogozásból van kiút” – mondta a színésznő egy 1998-as interjúban.

Ezt tanulhatod a ma 40 éves Angelina Jolie-tól

Inspiráld a környezeted

Billy Bob Thronton csak 3 éven át volt Angelina Jolie férje, de a barátságuk máig tart. A színész az egyik legnagyobb rajongója az exének, és szerinte mindenkinek tanulnia kellene Angelinától. “Jobb emberré tesz. Lenyűgöző személyiség, aki kihozza belőled a maximumot, amiről te magad sem tudtad, hogy ott van benned” – mesélte Life & Style magazinnak Angelina Jolie exférje.

Adj annak, aki rászorul

Híresen nagylelkű, és jellemzően az anyák és a gyerekek, valamint a nők jogaiért harcol Angelina Jolie. “Nem az számít, mennyit adsz. Spórold meg a kereseted harmadát, éld fel a másik harmadát és az utolsó harmadát add a rászorultaknak” – vallja Angelina Jolie, aki nem lát különbséget az emberek között, és a határokat sem érzi szükségesnek.

Ezt tanulhatod a ma 40 éves Angelina Jolie-tól

Ne félj kifejezni az érzéseidet

Imádta az anyját, rajongott az apjáért, a testvérét egyenesen a szeretőjének gondolták. Johnny Lee Miller és Billy Bob Thornton, mindketten 3 éven át mondhatták magukat Angelina Jolie férjének, és máig a legjobb barátnak tartják. “Angelina mélyen megéli a fájdalmat, a boldogságot, az örömöt és minden érzést. Magával ragadott akkor, és ez máig sem változott” – mesélte a US Weeklynek Miller pár évvel ezelőtt.

Légy tekintettel másokra

Amikor Angelina Jolie és Brad Pitt 10 évvel ezelőtt egymásba szerettek, titkolniuk kellett az érzéseiket, ami nem volt egyszerű. Azonban egyikük sem akarta megalázni a színész akkori feleségét, Jennifer Anistont, ezért majd egy éven át titokban tartották a kapcsolatukat, és hosszú ideig nem nyilatkoztak az egymás iránti szerelmükről. 

Ezt tanulhatod a ma 40 éves Angelina Jolie-tól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top