Sztárok

Magyarország Szépe: ezt biztosan nem tudtad Sarka Kata lányairól

A Magyarország Szépe döntőseiről tudjuk, hogy mindannyian fiatalok, gyönyörűek és bármilyen ruhában jól mutatnak. Ám van valami, amit kevesen tudnak lányokról, akik igencsak rácáfolnak a szépségkirálynőkhöz kapcsolódó sztereotípiákra.

A Magyarország Szépe idei döntősei bőven megcáfolják azt a sztereotípiát, hogy aki szép, az nem lehet okos. Sarka Kata lányainak többsége főiskolára vagy egyetemre jár, és komoly céljaik vannak az életben. A legtöbb hölgy igazán nehéz szakot választott, így Sarka Kata felkészítőtábora alatt folyamatosan tanulnak a vizsgáikra.

Magyarország Szépe: ezt biztosan nem tudtad Sarka Kata lányairól

Például Arany Tímea közgazdásznak tanul, Bencze Tímea építőmérnök lesz. Mike Szabina nemzetközi tanulmányok szakos, Bordás Cintia és Kenyeres Anna jogásznak készülnek. Lepp Dorina talán a legmeglepőbb szak hallgatója, hiszen szépségkirálynő-jelöltek között még sohasem volt informatikus-programtervező.

“A Magyarország Szépe versenynél nagyon fontos, hogy ne csak szépek legyenek a lányok, hanem tudjanak kommunikálni és beszéljenek idegen nyelveken. Idén először lesz egy előzsűrizés, ahol a lányokkal a zsűri beszélget. Fajsúlyos kérdésekre kell válaszolniuk, valamint a választott idegen nyelven is kérdezik majd őket. Ez nagyon fontos, hiszen a világversenyen egyedül kell helytállniuk és ott elengedhetetlen a nyelvtudás” – mondta Réti Dóra, a Magyarország Szépe sajtófőnöke.

2014-ben Sarka Kata szépségkirálynője, Kulcsár Edina, eddig soha nem látott sikert ért el a Miss World nemzetközi döntőjén, ahol második helyezett lett. Róla készült galériánkat itt megnézheted:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top